Власникам мотоциклів присвячується: що треба знати для їхньої безпечної експлуатації

15
0

Якщо ви маєте потребу у швидкому пересуванні містом, але бракує грошей на придбання авто, зробіть вибір на користь мотоцикла. Адже є певні моделі, якими можна керувати без посвідчення.

Навіть найпростіший мотоцикл допоможе вам швидко дістатися з однієї частини населеного пункту до іншої, оминаючи під час руху дорожні затори. Перш ніж почати користуватися ним, варто забезпечити себе екіпіруванням.

Як поводитися початківцям

Якщо ви маєте намір експлуатувати двоколісний транспортний засіб, насамперед треба купити шолом для мотоцикла. На ваш вибір представлені різноманітні варіації цього виробу:

  1. Напівлицьовий.Цей тип шолома належить до відкритих, через це забезпечує великий кут огляду під час їзди. Основний захист спрямований на тім’яну й лобову частини голови. До комплектації можуть входити піддашок або візор, який захищає обличчя від неприємних зовнішніх чинників, як-от комахи, дорожній пил, потік повітря або сонячні промені.
  2. Відкриті. Такі вироби вважаються класичними варіантами шоломів для міської їзди. Передбачають відкрите обличчя, але до комплектації деяких моделей можуть входити окуляри або візор. Такі шоломи здійснюють захист задньої, бокових та верхньої частин голови.
  3. Кросові. Використовуються на спортивних мотоциклах, мають малу вагу. Основною їхньою характеристикою є надзвичайна міцність матеріалів, з яких вони виробляються, і надійна фіксація.

Вказані основні різновиди шоломів, які мають найбільший попит. Щоб купити модель, яка потрібна саме вам, варто завітати до надійного мото магазину. Його фахівці в разі необхідності нададуть поради щодо покупки, розкажуть про різноманітні модифікації. Наприклад, нині можна купити інтегральні або модулярні мотошоломи, до конструкції яких включено багато пристосувань, які полегшують використання й підвищують рівень захисту. Ознайомитися з пропозиціями та властивостями виробів, що є в продажі, ви можете на сайті вже зараз. Також фахівці нададуть консультації щодо інших аксесуарів, які необхідно використовувати під час експлуатації мотоцикла.

Повне екіпірування: яким воно має бути

Хоча шолом є головною й невіддільною частиною екіпірування кожного користувача мотоцикла, проте амуніція байкера ним не вичерпується. Поряд із шоломом використовуються:

  • мотокуртка, яка виготовляється із якісної натуральної шкіри;
  • мотоштани, котрі є захистом для колін, а також усієї нижньої частини тулуба;
  • моторукавиці, що запобігають пошкодженню рук;
  • мотоботи, які захищають ноги від травмувань.

Одяг має бути міцним і надійним, забезпечувати якісний теплообмін тіла. Також мотоекіпіровка передбачає спеціальні вкладки для додаткового захисту на випадок падіння. Вони виготовляються із міцних матеріалів, що амортизуються. Одяг не має рватися, особливо в разі його використання спортсменами, які беруть участь у перегонах. Не буде зайвим купити спеціальне екіпірування, що захищає від дощу.

Отже, придбання мотоциклетної амуніції є відповідальним завданням. Якщо робити це в спеціальному магазині, ви навряд чи помилитеся у виборі, адже вам допомагатимуть досвідченні фахівці. Вам лише потрібно визначитися, для чого ви плануєте використовувати мотоцикл. Це можуть бути міські щоденні поїздки, туризм або спорт. З урахуванням цього та типу байка вам будуть надані пропозиції. Усі шоломи, які є в продажу, сертифіковані, на них і на мотоциклетний одяг надається гарантія якості.

джерело: motodom.ua

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також