Власники померлих собак в Мукачеві повинні провести експертизу, аби доказати факт отруєння

44
13

У іншому випадку правоохоронці просто не можуть розпочати кримінальне провадження. Саме про це розповіли Мukachevo.net у правоохоронних органах міста.

Як розповіли правоохоронці,  відомості про смерть собак внесені до журналу єдиного обліку, всі документи знаходяться у дільничного.

Але у справі є один нюанс. Саме ним буде запропоновано господарям собак провести за свій рахунок експертизу, яка має доказати факт отруєння, наприклад якимось препаратом. У іншому випадку  дільничний не занесе справу у єдиний реєстр і не відкривається  кримінальна справа "за жорстоке поводження з тваринами".

"Якби зовнішні ознаки вказували на жорстоке поводження з тваринами, можна було б одразу відкривати кримінальну справу, але тут не зрозуміло від чого саме померли собаки", - розповіли Мukachevo.net правоохоронці.

Таким чином, якщо власники тварин бажають аби поліція взялась за розшуки вбивці собак, вони повинні віддати кошти на експертизу.

Мukachevo.net

Коментарі

З
знаву

раз тровлять собак пак чистять хіжі!

НГ
ниє гроши на доброє діло

повезіть цігаретлики-будуть)...

ЯС
я се називаву винести підозру

у скоєнні явного злочину...не бойитеся Бога-напудитеся...лем пузно буде...пузно гроші збирати коли діти умиравуть...пузно каятися коли тя фрас узьме...

В
ВасьВась

ЮК читав ім статтю за ужгород,як там гавно єдноє одрізало мачетом голову собаці і експертиза сказала шо то не холодной оружиє!суд уже 4 раз перекладавуть,а недавно казали шо та гнида ще убила собаку! і шо ту казати? не розуміву чим тоді суд керуєся...пока рішавуть,херньов занимавуться,гавно дальше убиває! а хто буде виноватий,якшо не дай Бог дітвака? треба самосуд над такими вже робити....чин прокурори,судді, і менти не можуть

Р
Розумник

ПС. Експертиза не виявить нічого.Тільки симптоми вказують на отруєння певним препаратом.Тим паче ,що загиблих тварин декілька ,всі загибли майже одночасно й з однаковими симптомами.Тут достатньо буде заключення ветеринарного лікаря.

Р
Розумник

За ст. 180 Цивільного кодексу України (далі — ЦК) тварини є особливим об'єктом цивільних прав, на який поширюється правовий режим речі. Тобто собака є майном, об'єктом права власності людини, яке остання здійснює відповідно до закону на власний розсуд, незалежно від волі інших осіб. І як власнику речі (собаки) згідно зі ст. 317 ЦК лише її господарю належить право володіння, користування та розпорядження своїм майном. Згідно зі ст. 41 Конституції України ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

В
віталька

Еммм, "кліп-кліп", тоди може треба поліціянтам почати вимагати висновки експертизи(розтин) у випадку огнестрела, чи смерті, унаслідок удара по голові сокирою. ітд. Ненуашо, а "вдуруг падстроілі єта всьо, а он будзет работать проста так ?. Х...рен."Вот как убьют-вот тогда і пріходіте (с)". Родичі-розкривайте тапловки і біглюйте одкладені доляри,скоро на екранах - Закон про податок на дихальне повітря. (+5% за повітря, яким дує пилосос).

ЮК
Юридична консультація для "умніків"

Собака це річ?? Люди, з вами все добре? Так, правоохоронці повністю праві. Як вони зможуть довести факт вчинення злочину, адже ніяких зовнішніх ознак насильницької смерті собак немає. Тому потрібно провести експертизу, і повірте, якщо власники своїх чотириногих улюбленців хочуть, аби ці нелюди були покарані, то вони зобов*язані провести дану експертизу. Коли буде висновок експерта, то вже можна відкривати кримінальне провадження за статтею 299, тобто жорстоке поводження з тваринами і зловмиснику зогрожуватиме штраф чи арешт до 6 місяців. А якщо факт масового знищення тварин підтвердиться висновками експерта у великих масштабах, то тут йде мова про іншу кваліфікацію дій зловмисника, а саме за статтею 441, тобто екоцид і покарання тут доволі справедливе - 8-15 років позбавлення волі. Тому власники, звертаюся до вас, все в ваших руках, не спускайте все на гальма, захистіть честь своїх улюбленців, які на жаль, потерпіли від нелюдів...

ТП
такие пироги

А ви що хотіли, щоб менти працювали? Радуйтеся якщо вам у відповідь вони хоч козью морду скорчать! У них же мала зарплата! Тепер же в ментовку ідуть робити ті, що лінуються в селі крумплі копати.

С
суки

мамку свою отравіть,а не собак,мразота

1
111

ага, і бензину дати щоб до експерта доїхали!!!

Х
Херня

собака-це річ.Зловмисник вбивши собаку наніс матеріальний збиток власнику в крупному розмірі ,до чого тут 299 .Менти вас розводять як лохів.

В
ВасьВась

Аби горіли пекельним вогньом!сукі за всьо їм треба платити!лиш би з людей гроші здерти і нич не робити!мож тодий хоть коговтровити і нич тобі за то не буде,і глєдати тя небудуть,бо пак нихто гроши не буде на експертизу тратити

Читайте також