Влітку за безпекою дітей наглядатимуть правоохоронці

13
0

Щоб літо було для дітей корисним та безпечним. Саме такою є основна мета оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Літо-2010», що проводитимуться з 1 червня по 31 серпня.

У цей період, як відомо, тривають літні шкільні канікули. Нерідко діти залишаються без нагляду і належного контролю з боку дорослих. Тому для забезпечення соціального та правового захисту неповнолітніх, попередження вчинення ними і стосовно них злочинів, профілактики бездоглядності та інших негативних явищ у період літнього оздоровчого сезону керівництво ГУМВС краю та Ужгородського МУ ГУМВС розробили низку відповідних заходів.

Під час операції «Літо» співробітники міліції проводять відпрацювання обласного центру, інших населених пунктів краю в місцях масового відпочинку молоді, аби виявити бездоглядних дітей, підлітків, які займаються проституцією, перебувають у розшуку та задля їх подальшого соціального влаштування.

Не залишаться поза увагою працівників КМСД комп’ютерні клуби, дискотеки, нічні розважальні заклади, місця розташування ігрових автоматів, зокрема перевірятиметься стан дотримання адміністрацією зазначених закладів обмежень щодо відвідування їх неповнолітніми, виявлятимуться факти розповсюдження серед підлітків наркотичних та психотропних речовин, творів, що пропагують жорстокість, насильство та порнографію, порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. До речі, днями правоохоронці краю провели спеціальні відпрацювання таких закладів, насамперед тих, що розташовані поблизу місць дозвілля та відпочинку підлітків, щодо виявлення і документування фактів продажу дітям алкогольних та тютюнових виробів. Адже, чого гріха таїти, незважаючи на відповідний закон, що забороняє продавати неповнолітнім такий товар, ледь не на кожному кроці можна побачити підлітків з пляшкою слабоалкогольного напою або з цигаркою в руці.

Варто зауважити, що підрозділ ВКМСД Ужгородського МУ ГУМВС спільно з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування веде облік неблагополучних сімей, де батьки раніше вчиняли злочини (спільно з кримінально виконавчою інспекцією м.Ужгорода). Всього на цьому обліку перебуває 33 неблагополучні родини, де виховується 77 неповнолітніх. З ними постійно проводять профілактичну роботу. А ще на обліку ВКМСД Ужгородського МУ ГУМВС перебувають три сім’ї, в яких діти стали жертвами злочинної діяльності дорослих.

На сьогодні однією з найболючіших проблем є поширення і вживання неповнолітніми наркотичних засобів. У ХХІ столітті хворобливий потяг до смертельного зілля набув широкого розмаху. Про наркоманію нині говорять у всьому світі. Щодня хтось вперше бере у руки шприц з отрутою, не замислюючись над тим, що з першою дозою буде наступна, а потім – прірва. Останнім часом серед молоді деталі більшої популярності набувають лікарські препарати, які викликають швидке звикання до них. Тому співробітники міліції звертаються з проханням до працівників аптечних кіосків, медичних закладів – не продавати неповнолітнім такі ліки.

Загалом тільки за перші дні проведення спецоперації «Літо» підрозділи ВКМСД міської міліції обласного центру виявили 109 фактів порушень адміністративного законодавства.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також