Влітку закарпатці платили за "комуналку" в середньому 360 грн – майже стільки, як в січні минулого року

7
5

Після тарифного «покращення» серпневі рахунки за послуги ЖКГ майже зрівнялись з тими, які оплачували краяни в найхолодніші місяці минулої зими.

Про це свідчать дані Головного управління статистики Закарпатської області. Так, в спекотному серпні один власник особового рахунку сплатив за житлово-комунальні послуги в середньому 361,8 грн, що перевищило показники по області за аналогічний період минулого року майже  два рази.

Для порівняння, під час активної фази опалювального сезону в січневі морози 2015-го року закарпатці сплачували за комуналку не набагато більше – в середньому 482 гривні. Відтак, складно уявити, які цифри будуть в платіжках через два місяці, адже в холодну пору року зазвичай рахунки у чотири-п’ять разів вищі за літні.

Примітно, що вже влітку рівень оплати за житлово-комунальні послуги на Закарпатті був одним з найгірших в Україні – близько 90%. Відзначимо, що такий низький рівень оплати спостерігався тільки в окупованих Донецькій та Луганській областях. Так, після «тарифів по-новому» закарпатці оплачують за газ на рівні 90% від загальної нарахованої суми, за послуги водопостачання та водовідведення 86%, за утримання будинків 85% та за вивіз сміття 90%.

Однак, на обіцяні та розрекламовані владою субсидії сподіватись теж, очевидно, не варто.  Платіжку, яка якнайкраще відображає стан призначення субсидій для закарпатців, опублікувала у соцмережі відома мукачівська волонтер Людмила Бандурчак.

Для родини з двох пенсіонерів з мінімальною пенсією, сином інвалідом 1 групи, у якого жінка веде догляд за ним та трьох дітей, двоє з яких – неповнолітні, призначено субсидію 2 гривні 85 копійок.

Мukachevo.net

 

Коментарі

Ч
Читач

Самісьте агітовали за партію Рошен, шо ся вам нилюбит?

1
123

я лічно не собираюся зимою платити по тим дибільним тарифам! най Яйценюк за яйця ся завішать!

1
123

но се капец! живемо по новому, мать їхню.....

П
Петро

Ви напевно в курсі що газовики дописують у квитанціях. Нам ціле літо дописували, за червень пішло 23 куб газу, написали 89 - різниця колосальна! У квитанціях є графа показання лічильника де можна самому вписувати показники. Ми так і робили, платили тільки за те що використали, а не на перед! На прошлому тижні пришли до нас з газового, попереджати що нас відключать.. За 10 хвилин я був дома (ми живимо у приватному будинку) і почалося: ви не повністю платите! Ви повинні платити стільки скільки вам приходить рахунок! Почали звіряти показники все нормально. Давай втирати що літом потрібно більше платити щоб в опалювальний сезон менше.. Да там повні дебіли ці контролери у газовому! На моє запитання: якщо я літом заплочу наперед 200 кубів газу по 7.18 то що я зекономлю в жовтні якщо газ по 3.60? Буде переплата у мене по 7.18грн буду використовувати газ у жовтні-листопаді по 7.18, а не по 3.60 - це їх в ступор завело:) Я їх послав у школу вчити математику і присилати нормальні рахунки!

Р
русин

Взагалі не платити жидомасонам!

Читайте також