Вночі через атаку РФ на Ізмаїл, вперше прозвучала повітряна тривога у Румунії

9
0

У Румунії жителів сіл повіту Тулча отримали повідомлення RO-Alert під час атаки російських безпілотників по півдню України.

Раніше Міністерство національної оборони Румунії встановило перші укриття для жителів Плауру, де були виявлені залишки двох безпілотників, які ймовірно впали під час російського бомбардування порту Ізмаїл, розташованого на українському березі Дунаю. Конструкції схожі на бетонні тунелі довжиною майже 10 метрів.

Укриття, встановлені армією в Плауру, виготовлені зі збірних бетонних елементів, які утворюють своєрідний тунель довжиною майже 10 метрів, шириною 2 метри і висотою 1,5 метра всередині, де місцеві жителі можуть сховатися в разі якщо будуть падати дрони або ракети. Всередині, але також і зовні розміщені мішки з піском.

Для зведення укриттів румунська армія залучила 50 бійців та 20 технічних засобів, повідомляє румунське Міністерство нацоборони.

Слід зазначити, що у вівторок 12 вересня ввечері влада Румунії випустила перше повідомлення про можливу небезпеку RO-Alert - цей сигнал тривоги для кількох населених пунктів у повіті Тулча було розіслано після чергових російських бомбардувань українських портів на Дунаї.

«Існує ймовірність падіння деяких предметів з повітряного простору. Зберігайте спокій! Сховайтеся в підвалах або сховищах цивільного захисту. За відсутності укриттів залишайтеся всередині будинку, подалі від вікон і зовнішніх стін", - йдеться в повідомленні, надісланому місцевим жителям румунського прикордоння.

Було отримано два дзвінка від людей про те, що в районі Нуферул спостерігаються падіння невідомих предметів. Наразі офіційного підтвердження з боку румунської влади не надходило, - повідомляє сайт digi24.ro.

Нагадаємо, на території Румунії знайшли уламки ще одного російського безпілотника, а згодом їх МЗС викликало повіреного РФ "на килим" через скандал з дронами.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також