Вода на Виноградівщині - найкраща

7
0

Ще торік ми опубліковували серію статей про виноградівську воду. Коментарі з уст досвідчених фахівців засвідчили: найкраще водопостачання саме на Виноградівщині. До того ж, як запевняли вони, aqua vita з нашого центрального водопроводу за хімічними, бактеріологічними і органолептичними показниками – найкраща в Україні. І, звісно ж, вона повністю відповідає всім безпечним показникам. Таким благополуччям, переконували нас фахівці, можуть похвалитися хіба що виноградівці.

 

І ось чергове підтвердження цьому: відкриттю у Виноградівській райлікарні гемодіалізного відділення обласної клінічної лікарні передувало дослідження нашої води. І знову-таки, вже вкотре, можемо повідомити нашим читачам їх втішні результати. Коментар з цього приводу районному часопису надав завідувач відділенням нефрології та програмного гемодіалізу Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Михайло ГРАНЧАК:
 
– У Закарпатській області є 5 сателітних відділень гемодіалізу. До цього часу, тобто, до відкриття гемодіалізного відділення у Виноградівській райлікарні найкращою водою вважалася наша, ужгородська. Це означає, що на її виході, після водоочищення вона ставала такою, що не містила в собі ніяких провідників електричного струму. Чистота води для гемодіалізу визначається за провідностю електричного струму, іони, які є його провідниками– за концентрацією в певному об’ємі води.
 
У виноградівській воді – 1 мілісіменс/л. Це вже як діелектрик. Вона не містить ніяких шкідливих домішок. Якість води для нас дуже важлива. Адже на один сеанс гемодіалізу через хворого опосередковано проходить 150-200 літрів води. І якщо вода міститиме в собі солі якихось металів, то це може викликати інтоксикацію пацієнта. Чим чистішою є вода, тим якіснішим буде гемодіаліз.
 
Дослідження води проводили київські спеціалісти, ті, які встановлювали все обладнання для гемодіалізного відділення. До того ж на рівень чистоти води вказує апаратура. Адже для того й передбачена система водопідготовки для гемодіалізу.
 
У вас, у Виноградові, найкраща в нашій області вода, одна з найчистіших в Україні. А, отже, й найякісніший гемодіаліз. Приблизно така ж за якістю вода в Ялті, там де її беруть із високогірних джерел. Але виноградівська все-таки краща.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також