Вода змила міст через Дністер

23
0

У середу 100 дітей із села П’ятниця Старосамбірського району Львівщини не потрапили до школи. Удосвіта завалився міст через річку Дністер, який вів до навчального закладу. Ще один міст закрили через загрозу обвалу.

— Він був із бетонних панелей на бетонному фундаменті, його розмило, — каже сільський голова Іван Іваник, 66 років. На ремонт цих споруд у П’ятниці торік пішло 450 тис. грн.

Два дні селяни власними силами укріплюють дороги — ріжуть і кидають обабіч дерева, сиплять гравій. Рятувальники в село не навідувалися.

Вісім дворів, 16 підвалів, 25 присадибних ділянок, 31 га сільськогосподарських угідь підтопило в селах Івано-Франківської міськради.

— Посадили картоплю, вода прийшла — і всьо. Вже, певно, ніц із того не буде, тра пересаджувати. Буряк і кукурудзу взагалі змило. Де брати насіння, не знаю, — нарікає жителька села Вовчинець 73-річна Катерина Кривун.

У Міністерстві з надзвичайних ситуацій і Гідрометцентрі заспокоюють: повені не буде, вода швидко зійде.
У селі Тисів Болехівського району на Івано-Франківщині 17 травня у річці втопився 8-річний Богдан Юнів. Він грався з друзями м'ячем біля водойми. Хлопця шукали цілу добу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також