Вода знову розбушувалася і наробила людям біди

4
1

Підтоплення дворів та доріг, підвищення рівня ґрунтових вод та селеві сходження – такими надзвичайними подіями запам’ятається цей тиждень на Закарпатті. Через різке танення снігу й опади вода на річках підвищилася подекуди до 3,5 метрів. На деяких водоймах спостерігалися льодові затори.

За словами помічника начальника ГУ МНС в області Федора Філіпа, минулих вихідних в Ужгороді на вулиці Докучаєва ґрунтові води підтопили підвали двох п’ятиповерхівок. Через це один із будинків навіть залишився без світла, бо вода дісталася до електрощитка. Також у неділю, 21 лютого, надзвичайна подія виникла на Рахівщині: через вологість ґрунту селевий потік перекрив дорогу біля села Водиця. Наступного дня НС сталася вже в Тересві (Тячівщина) – тут на проїжджу частину розлилася вода з кювету через засмічення залізобетонної стічної труби.

Через негаразди із дренажними системами на початку цього тижня талою водою затопило зокрема й 4 дворогосподарства у  Холмоку (Ужгородщина) та 14 – у Великих Лучках (Мукачівщина) – у людей залило підвали й колодязі. Насправді, підтоплених обійсть у краї  більше, та лише власники згаданих звернулися по допомогу до рятувальників.

Щодо ситуації на річках, то, зазначили у ЦП МНС в Закарпатській області, нині рівень води там йде на спад.

Коментарі

I
ipffizglb

x7ts4r <a href="http://satiqkszjyrp.com/">satiqkszjyrp</a>, [url=http://kuiozbpppjbq.com/]kuiozbpppjbq[/url], [link=http://fwgogxmaewug.com/]fwgogxmaewug[/link], http://zxdaqygwtozv.com/

Читайте також