Водій автобусу спробував провезти через КПП "Тиса" купу техніки від Apple (ФОТО)

5
0

Повертаючись з Італії через КПП "Тиса", перевізник рейсового автобусу «Соренто-Хмельницький» обрав «червоний коридор» і вказав у декларації про наявність виключно речей особистого вжитку, усно заперечивши про переміщення будь-якого іншого товару, в тому числі, комерційного.

У пресслужбі Закарпатської митниці зазначають, інспектори провели ретельну перевірку та виявили у двох пакетах новеньку сучасну техніку торговельної марки Apple китайського виробництва.

"Серед товару: ноут MacBook Air da 15 cjn chip Apple M2, тачпад Magic Trackpad, Magic Mous, медіаплеєри Apple TV HD (32 CB), Apple TV HD (64 CB) та 13 шт Apple Iphone (зі слідами використання)", - зазначають у пресслужбі.

Однозначно, що загальна вартість виявленого товару, скоріш за все, для комерційного призначення значно перевищує дозволену митним законодавством для ввезення у ручній поклажі або супроводжуваному багажі на одну особу – до 500 євро та вагою до 50 кг.

"Як правило, у подібних випадках водії не беруть на себе відповідальність за перевезення товару, який обмежений до переміщення через кордон. Тож і цього разу перевізник «скинув» вину на незнайомця, який попросив доставити пакети до Львова за символічну винагороду", - йдеться у повідомленні.

Відтак, відносно шофера складено протокол про порушення митних правил за ч.2 статті 471 Митного кодексу України.

Справу розглядатиме митниця, а от не задекларований товар – вилучено, його остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також