Водії автобусів в Угорщині відмовляються безкоштовно перевозити закарпатських угорців

49968 15

29 лютого 2024 року уряд Угорщини видав указ про знижки на проїзд у громадському транспорті для різних категорій населення. У тому числі, закордонні угорці, які мають відповідний документ (Magyar Igazolvany), отримали можливість здійснювати поїздки безкоштовно.

Незважаючи на це, що з 1 березня указ уряду набув чинності, угорці Закарпаття скаржаться на те, що водії Volanbusz (державна автобусна служба) у області Саболч-Сатмар-Берег (східна Угорщина) відмовляються надавати безкоштовні квитки, не залишаючи їм іншого вибору, як сплачувати повну вартість проїзду.

Зокрема один з пасажирів розповів у Facebook про випадок на маршруті з Матезалки до Фегердьормота, де водій автобуса відмовився надати безкоштовний квиток матері та її малолітній дитині, посилаючись на недійсність перепустки. Жінка була змушена сплатити повну вартість проїзду.

"Вона не стала сваритися, а купила квитки для них обох, тому що їй, як мені здалося, було соромно. Мало того, принизили", – написав свідок випадку.

Ситуація загострилася після того, як наприкінці поїздки пасажирка закликала водія автобуса діяти відповідно до закону. На що той відповів, що не збирається робити і надалі.

Публікація у Facebook набула популярності, чимало закарпатських угорців розповіли про подібні випадки з якими стикнулися в Угорщині.

Інші поділилися випадками отримання безкоштовних квитків від водія, але з неприємними зауваженнями, що Угорщина "не має годувати бідних закордонних родичів". Більшість постраждалих утрималися від подання скарг, адже не вірять, що проблему можна вирішити таким чином. І сподіваються на політиків, аби вони втрутились в цю ситуацію.

Коментарі

  • BK
    Bogdan Kalyta

    Азіати (угорці) не є, і ніколи не стануть європейцями !!!

  • Р
    Розум

    Мова йде про жінку й малолітню дитину. Што ся з вами стало? Мобілізатори на кожному кроці нич лем заздрість і злорадство з вас лізе. Справжні українці лол.

  • ЦП
    Цьото підера

    Так жеброті і потрібно. Їх мадяри дибілів палять при вимові одного єдиного слова, що вони наїхавша жеброта.

  • П
    Патріот

    Так вони тому і уГОРЦІ Закарпаття, бо Угорщина підтримує і використовує у своїх політичних іграх. З двома паспортами - де більше шари, там і сидять.

  • Ж
    Женя

    То всьо фігня...

  • В
    Володимир

    Захищайте Україну,яка вас виростила

Читайте також