Водиш? Пам'ятай про кондиціонер!

70
0

Безпечне водіння на дорозі залежить не тільки від справності транспортного засобу. На безпеку також впливають такі фактори, як самопочуття водія.

Якщо господар машини відчуває себе погано, в голові «туман», голова болить або відчуває якусь здавленість, дискомфорт, то в такому випадку не те, що водити не можна. Не можна в принципі сідати за кермо.

Це може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Ситуацій, коли постраждає не тільки водій і пасажири машини, але і інші учасники дорожнього руху.

За комфортне самопочуття в салоні автомобіля відповідає кондиціонер. Пристрій, який виконує функції по охолодженню повітря в салоні, а також очищенню повітря від шкідливих речовин, що надходять з дороги. Нормальна робота кондиціонера залежить від того, наскільки якісно виконана заправка автокондиціонерів. В тому числі, наскільки справно працює автомобільний кондиціонер. Якщо заправка виконана не за правилами, з помилками, використовувався невідповідний фреон, а в машині присутні витоку, то створити комфортну атмосферу всередині салону буде неможливо. Це стане причиною поганого самопочуття водія.

Чому кондиціонер - це важливо

Нормальна робота кондиціонера в автомобілі - це важлива складова безпечного водіння. Багато автомобілістів недооцінюють важливість пристрою, тому не приділяють належної уваги коректній роботі приладу. При поломки не поспішають відвідати станції технічного обслуговування. Коли закінчився фреон, не збираються проводити заправку. Якщо присутні витоку, думають, що все пройде і так. Це помилки, які можуть коштувати життя.

Якщо кондиціонер працює некоректно, то можливі наступні ситуації:

  • У жаркий літній час року водієві стане душно в салоні, що здатне привести до аварії через погане самопочуття;
  • Через задуху втрачається увага, концентрація;
  • Коли в салоні нічим дихати, то водія буде хилити до сну, що стає однією з частих причин ДТП на дорозі;
  • В салон автомобіля буде надходити повітря з дороги, наповнений газами і вихлопами - це не тільки негативно позначається на стані водія, але і може викликати алергічну реакцію, задуха, кашель, що веде до втрати управління авто і створення небезпечних ситуацій на дорозі.

Все це веде до того, що водій ризикує життям. Всього лише таке маленьке несправність приладу, як кондиціонер, який ніяк не бере участі в управлінні машиною, може стати причиною, по якій водіння для водія буде останнім.

З цієї причини важливо приділяти достатню увагу коректній роботі системи кондиціонування. Постійно перевіряти роботу приладу. Дивитися на витоку, чи є витоку і в якій мірі тяжкості знаходиться проблема. Це можна зробити на станціях технічного обслуговування. У місцях, де професійні майстри будуть застосовувати спеціалізоване обладнання для перевірки коректної роботи кондиціонера. У тому числі і для заправки машини фреоном. Наприклад, спеціальне обладнання дозволяє зрозуміти, чи є в машині витоку. У деяких випадках навіть використовуються барвники разом з ультрафіолетовою лампою, яка показує проблемні місця. Наявність витоку в 15% вважається нормою. Якщо ж відсотковий показник більше, то слід провести ремонтні роботи.

Відвідуйте СТО для перевірки роботи автомобільного кондиціонера! Тільки так водій зможе створити комфортні умови в салоні машини для безпечного водіння на дорозі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також