Волейболісти СК `Ужгородський` виступатимуть у вищій лізі

18
0

вже восени

Мало який район України може похвалитися представництвом у вищій лізі з певного виду спорту. Свого часу тільки Берегівщина мала власну жіночу гандбольну команду в сильнішому дивізіоні. Тепер такий колектив є і на Ужгородщині. Це волейбольний клуб `Ужгородський`, який нинішнього сезону здобув чемпіонство у першій лізі і восени виступатиме у вищій. 



Професійно колектив виступає лише рік. До того грали на любительських майданчиках, паралельно `ганяли` в футбол. Демонстрували непогані результати в обласній першості. Тоді й визріла ідея сформувати із кращих гравців команду, яка б поборолася за медалі у всеукраїнському чемпіонаті. Ініціатори створення клубу Анатолій Колібаба, Володимир Панков, Анатолій Салай - самі в нещодавньому волейболісти, та й тепер заради належної форми раз у тиждень виходять на майданчик. Тренувати `Ужгородський` взявся Віталій Кравець - кандидат в майстри спорту, чемпіон України. Він не лише наставляє партнерів, навчає молодь, а й сам грає, допомагаючи команді досвідом і набутою майстерністю.



Кістяк колективу складають не менш знані спортсмени. Це -Андрій Даскалюк, який водночас захищає кольори збірної МВС України, два Дмитра - Бажан і Темнов, Олександр Дергунов - дворазовий володар Кубка України з пляжного волейболу, Віктор Юрченко, котрий вже `скуштував` принади вищого дивізіону у складі одеської `Феміди`, Максим Іванко - чемпіон країни і гравець `пляжної` збірної Закарпаття тощо. Хороші надії подають перспективні Олександр Шимоня - вчитель фізкультури Концівської ЗОШ, Тарас Даниль-чук, Антон Куцмус та В`ячеслав Ярощук - студенти ЗакДУ, Володимир Гойда, набирає форму після травми Антон Панасюк. Словом, хлопці готові надійно захищати честь Закарпаття у вищій лізі. До речі, у першій вони не програли жодного матчу. Тому порох у порохівницях є.



Створені умови і для поповнення команди здібною молоддю. В районі діє цільова комплексна програма розвитку волейболу на 2008-2011 роки. Вона передбачає його прогресування у трьох площинах - дитячий, масовий серед усіх верств населення та спортивної майстерності. У загальноосвітніх школах створено по 16 юнацьких та дівочих команд. Є спеціальні волейбольні відділення при Коритнянській ЗОШ, Оноківській ЗОШ, планується його відкриття в Концові, інших навчальних закладах.



Дорослі чоловіки набувають майстерності в іграх чемпіонату району з волейболу, в якому беруть участь 10 сільських команд. Зіграно три тури. Попереду клуби Кам`яниці, Середнього та Тисаашвані.


Основне завдання сьогодні - далі зміцнювати основу волейбольної піраміди. Щоб на її вершечку було побільше таких команд, як СК `Ужгородський`.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також