Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим: Нарешті святкуємо разом з усім світом

4
4

Президент України наголосив, що святкуємо всі разом, як одна велика сім'я.

Мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти і чекають дорослі. Різдво, яке наповнює серця світлом. Різдво, яке завжди дарує надію.

Уже другий рік, як ми дізналися ще одну його форму, ще один його вимір. Це Різдво в часи повномасштабної війни. Різдво, яке має інший настрій, контекст, інший присмак.

І не такою, як завжди, є сімейна домашня вечеря. Бо не всі з нас удома. І не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом. І як дорого, коли вони поруч.

І як важливо, щоб ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв’язку. Як радісно побачити на екрані «пташечок», які означають, що повідомлення доставлено й прочитано. Як важливо отримати відповідь від них.

Коментарі

П
Правда

горе-коментатори погугліть почитайте звідки дати взялися... якщо святкуєте Різдво 7-го, то чому новий рік не святкуєте 13-го? неувязочка виходить тупесенькі інфантильні дорослі діти

ЗБ
Золтан Бабяк

У нас на Закарпатье всегда праздновали и 25того и 7мого. Так и будем продолжать. Я не католик и никуда переходить не собираюсь. И мне без разницы кто там и куда что переносит. В моей жизни никто ничего не перенесет

ВБ
Віктор Бучинський

Як святкували все життя 7-го, так і будемо. Традиції нерушимі. Ми не стало, за натовпом не біжимо. І ніякі політики на це не повплияють

П
Правда

Христос ся рождає! Славіте Його! Або ми почнемо святкувати Різдво разом з усім цивілізованим світом 25грудня по новому каленларю. Або нас вічно будуть асвабаждать і наші правнуки з мацковскімі асвабадітєлямі будуть вимушені у 2100 році святкувати Різдво не 7-го, а 8-го січня, із-за зміщення накопичених годин, не врахованих у григоріанському календареві. Питання лише у тому скільки ще асвабадітєлі горя принесуть нашим безголовим какая разніца людям???

Читайте також