Волонтери чи партійці? Як під виглядом Народної Ради в Мукачеві працює осередок Самопомочі

16
35

І це при тому, що ні згадана громадська організація, ні партія чи її осередок не мають жодного офіційного документу щодо оренди комунального приміщення на вулиці Миру, в якому працюють.

Саме тому рішенням останньої сесії Мукачівської міськради приміщення за цією адресою (вулиця Миру 20) передали Червоному Хресту.

Хоча у Народної Ради Мукачівщини та партійного осередку Самопомочі, які фактично займають приміщення, було понад 2 роки, аби юридично оформити оренду приміщення, які вони займають.

Але вони цього не зробили: обмежувалися лише зверненнями до міськради, але їхні представники у міськраді (щонайменше 3 депутати від Самопомочі) жодного разу не ініціювали розгляд даного питання на сесії. А зараз заявляють про начебто примусове виселення.

Парадоксально, але виходить, що йдеться начебто про виселення з приміщення, яке партійці та активісти займають фактично самовільно уже понад 2 роки.

Поза тим, у численних заявах в соціальних мережах, мітингу з палаткою під будівлею ратуші в минулу п’ятницю та під час зустрічі з мером Мукачева організатори акції називають себе волонтерами і громадськими активістами, і заявляють про виселення саме волонтерів та громадських активістів.

Хоча насправді, усе не зовсім так. Організатори цих протестів є представниками партії Самопоміч.

Так, Юрій Кравчук, який у офіційних документах значиться як координатор Громадської Ради Мукачівщини, є депутатом міськради від партії Самопоміч, а Катерина Легерда є його офіційним помічником на громадських засадах, Олеся Габовда – офіційним помічником іншого депутата Мукачівської міськради від Самопомочі Богдана Фекете, як і Тамара Петьовка, яка одночасно значиться як секретар Президії Громадської Ради Мукачева.

Більше того, згадане приміщення, яке Народна Рада уже понад 2 роки займає без будь яких документів, одночасно є і офісом мукачівського партійного осередку Самопомочі. Це навіть вказано на центральному сайті Самопомочі.

Скрін з офіційного сайту Самопомочі, де зазначається приміщення за адресою вул.Миру, 20 як офіс партії

У цій будівлі, де начебто працює Народна Рада Мукачівщини та волонтери, насправді збираються партійці Самопомочі, проводять зустрічі з лідерами партії (зокрема з Семеном Семенченком), прийоми громадян та юридичні консультації під прапором саме партії «Самопоміч», а не Громадської Ради.

Зустріч у згаданому приміщенні з Семеном Семенченком у липні 2015 року. Фото з сторінки партійного осередку Самопомочі

На офіційній сторінці Самопомочі комунальне приміщення, яке мала би займати Громадська Рада Мукачівщини, називається юридичною приймальнею, і вона ж рекламується у газеті Мукачево, щоправда, за дивною адресою, яка в офіційних реєстрах відсутня

Фотокопія з останньої сторінки свіжого номера газети "Мукачево". Це оголошення розміщує газета періодично вже понад рік

Водночас, на мітингу під Ратушею минулої п’ятниці про це не було ні слова. Натомість звучали гасла про громадську та волонтерську організацію, яку начебто виселяють з комунального приміщення, яке передають організації Червоного Хреста.

Відтак, виникає відразу кілька запитань:

Перше – чому згадані волонтери та партійці за понад 2 роки роботи в комунальному приміщенні юридично не оформили права на нього у вигляді оренди? Тим паче, що мова йде про трошки більше 1 гривні.

Друге – яке право має партійний осередок Самопоміч використовувати комунальне майно без будь яких на те дозвільних документів? Тобто у цьому випадку йдеться також про самовільне займання приміщення, а це вже може стати підставою для припинення реєстрації осередку в Мін’юсті.

Третє – як так сталося, що за дивним збігом обставин, усі організатори акції протесту проти начебто виселення волонтерів та громадської організації є представниками однієї партії Самопоміч, чий осередок функціонує в згаданій будівлі?

Четверте – чи знають в центральному офісі партії Самопоміч про ситуацію з офісом їхнього осередку і таку публічну активність їхніх партійців, зокрема організацію мітингів з дуже неоднозначними заявами та вимогами? 

І п'яте питання риторичне: чи мають моральне право називати себе волонтерами та громадськими активістами люди, які відверто маніпулюють громадською думкою та підміняють інтереси громади партійними інтересами, прикриваючись ширмою волонтерства та громадського активізму?

Коментарі

П
Патріот

Мукачівська міська організація політичної партії "Самопоміч" з Нового Року отримує біля 15.000 гривень в місяць з державного бюджету( згідно Закону України про фінансування політ.партій які є в парламенті). Так в чому проблема зняти офіс в центрі міста за 3.000 гр. ? Жлобство ?

П
Патріот

Партія "Самопоміч" з січня цього року отримує досить потужне фінансування з держ.бюджету. Мукачівська міська організація отримує щомісяця біля 15.000 гр. В чому проблема зняти офіс в центрі міста за 3.000 гр. ?

Т
Татьяна

Юрчик когда то зарабатывал в Чопе, вместе со Ступачкой, тем, что устраивал скандал, а потом за деньги не показывал видео. Теперь в Чопе на них не реагируют и гонят, так они перебрались на заработки в Мукачево и Ужгород. А волонтерством просто прикрываются! Люди верят, несут им деньги и вещи, а оказывается это их бизнес. Столько лет не работают, а за что то живут!

С
Соломія

Боже, яка стидоба! І от такі люди, скориставшись довірою громади зловживають на всьому! А ми потім дивуємось чому починають зневажати волонтерів, учасників АТо та зрештою порядних людей, які справді мають добрі та благородні наміри! Як тільки нарід обирає таке бидло

М
Марина

А Катюша Легерда интересно на такую дорогую иномарку когда наволонтырила?) не каждый волонтер на Вольцвагене новой модели ездит

П
Политолог

Я призываю всех участников дискуссии не переходить на личное. Я не знаком с Юрием Кравчуком и не знаю его как человека. Но мы должны трезво и без предубеждений оценивать его действия как депутата горсовета и гражданского активиста. И как раз к его действиям у меня лично есть претензии которые я изложил в предыдущем комментарии.

Ц
Цімбор-фляшка

Штось у Юрчика чорна полоса ся начала. Раз із аліментами біда. Казав ош жона перша го обрішує. Вишло наоборот. З телефоном мутна історія. На відео чьотко вказує ош Юрчик відів як тот го цімбор крав телефон. Пак історія з червеним вином на якому Юрчик не пілло ся подняв на указатєлях які нико не відів. І туй го маєш історію з партійнов і громадськов касов та й офісами. Кручу верчу уграти не беруву. Неборак

АМ
а може?

то б ще Куцин спитати - як то вона хазяйнувала в партії?

К
Корчі

Як то так? Не може бути! Юрко Кравчук, який бореться за чесність до чесності самому далеко!

М
мукачево

Думаю, що цим художнім твором Юрію Кравчуку гарантоване перебування , як мінімум, депутатом Муачівської міськради - назавжди.

Р
Родитель

Я кстати тоже думал о том что может Кравчук это засланый казачек. Он и при кормушке пилит деньги с фестиваля с неким Адаменко (кто это вобще такой?) и тут корчит из себя оппозиционера созывая митинги

Р)
Рапунцель )

Десь вже було, шо найняла Юрка міська влада показувати опозицію трошки по дебільному.НЕМА АЛЬТЕРНАТИВИ ВЛАДІ !!!!! Всі кончені з конячим хвостом на голові... Зато таблички дадуть робити , і за телефон по рукам бити не будуть.Може ще й дорогу перед хатою відремонтують...

С
Степан

Юрко ще той афер. Чудуюся з людей котрі його ще слухають і серйозно сприймають. Мітинги організовує. Цирк на дроті

М
Мізантроп

Стоп люди а ви що забули ким раніше працював Юрій Кравчук? Случайно не помічником і прес-секретарьом Партії Регіонів і лічно Шутка? І після цього Кравчук стає головою Громадської Ради яка пише на своїх табличках що буде люструвати посадовців? Першим ділом мали люструвати Кравчука!!!!!

П
Политолог

Хотел мер отомстить или не хотел это уже вопрос такой. Решение по передаче помещения Красному Кресту приняла сессия голосами большинства депутатов а не мер. Но также странно почему 2 года к примеру этот же Юрий Кравчук как депутат не внес проект решения на сессию об передаче официально в аренду помещение той же Громадской Раде либо даже Самопомощи. Нету ничего плохого что бы партия получила помещение от города на свою деятельность. Проблема ведь в том что Громадская Рада без каких либо официальных документов заняла помещение и фактически передала его в суборенду партии Самопомощь. И это все называют гражданской деятельностью. Но это фактически рейдерство. Или как?

Р
Родитель

Если на то пошло то Ремінець помещение дали в госпитале Здесь-только волю ще дало не в волонтерах т адже не в само помощи, самопоч имеет деньги не на такие вонючие помещения без условий, Конкретно мер может со своей свитой рештл отомстить за активность мукачевцев вот потому и замутили каку с красним крестом, котрий ликвидирован и у не есть помещение на Стуса, вопрос кто финансирует ету организацию? Не за 5 гривень которие добровольно дети сдают в школах

СК
Степан Крук

Самопоміч,то смотрящі від львівщини.За що живуть волонтери?Молоді люди,яким треба не лише себе забезпечити,а й сім'ї.

Д
Дурнацко

Юрко не має час регіструватися, він мелоч по людським карманам тирить і мобілки, пак купує дешеве пиво у пласмасовій фляшчі, дашо курить і робить люмпен революцію... іщи му туровціку з чукчов - йой - чучков облизати треба. І продатися, як курва, про што сам не раз говорив. Но за нього голосовали виборці, аж 32...

ПР
Петро Реберко

У обяві на фото помилка, бо дійстно Кравчук мав офіс до партії ще, на площі Миру 23, у дуфорті де магазин Всесвіт,.Аудит.

ПР
Петро Реберко

Про Ремінець окрема справа, а то шо вона дала у фейсбук № карти приватбанку, хіба то законно? Хто контролює приход разход коштів на її карті приватбанку? А то шо коли організація воїнів афганців перевела суму 2000 грн. їх чомусь забула указати, а то шо до волонтерства нимала нічого. а тепер хвалиться шо і дітям вистачить, відкі появилися гроші їздити по Европі? То СБУ не видить?

П
Паші

Набирай не набирай.... То вони так партійні гроші осваюють. Зробили тіпа юридично консультацію, проводять тіпа юридичні консультації по суботах, списують на тото гроші, а по факту телефон отключений, офіс замутили у громадської ради без аренди. Так мутити бабки треба уміти

П
Паша

Набрав номером з газети. Номер не обслуговується. Та як записатися на юридичну консультацію?

В
Волонтер

Ко хоче бути волонтером, тому приміщення не треба! Але Ремінець робить і нич не просить! А зробила много уже! А Кравчук ходить як нетелесний і розказує який він правильний!

І
Іштвану

Ти читати умієш? Самопоміч дає фотку з приміщення Народної Ради і пище що то їхня приймальня і юридична консультація! А андреси вулиця Миру 22\3 у природі не існує. Читай уважніше статтю там всьо розжовано як для дітей

П
перехожий

Тепер зрозуміло чому виноградівське сміття у Мукачево возять.

П
Политолог

Мне очень сложно говорить за кого-то лично, но вот мое мнение о происходящем. Гражданские активисты не могут подменять собой политическую оппозицию. А в данной ситуации как по мне происходит именно так, потому что активисты одновременно есть и политиками. А все политики борятся за власть. Поэтому справедливо написано в статье что нельзя прикрываться гражданским активизмом и гражданскими организациями и творить при этом то что хочется. К сожалению мы видим это по всей стране когда очень сомнительные люди одевают камуфляж и начинают бегать от двери до двери и орать либо от безумия либо с четким планом захватить либо имущество либо должность

І
Іштван

А нич шо там різні адреси? Єдна Мира 20, друга Миру 23!!!! У Кравчука було на площі Миру 23 офіс, а Народна Рада на вулиці Миру 20, чи ви не видите різницю! А то шо у Народній Раді були люди з декілька партій чого не пишете? Я не захищаю волонтерів, бо знаю що і як вони роблять, просто пишіть уже правду.

О
Оксана

А я ще за Самопоміч голосувала. Так і знала, що цим горлопанам не можна вірити. Пустяки! Візьми і вкради.

ДЮ
Друг Юри

Якщо даже Данацко проігнорував такий мітінг значить це повний провал.

В
Вася

А шо там з аліментами Юрчика з Самопомочі? платить вже дітям?

С
Саша

Тобто получається що будь яка партія чи організація може собі взяти якесь зданіє чи кабінет, наприклад сісти собі в залі драмтеатра і потім оголосити себе Народною Радою патріотів Мукачечівщини і під шумок проводити там збори Партії любителів пива? Нормально. Я так тоже хочу

Г
Гокс

Ми з Кравчуком там постійно збираємось, говориме як мож заробити на табличках всяких і указатєлях, а туй вигнати нас хочуть. Шо се за несправедливість?

М
Мукачево

Самопоміс- то є лівівське сміття.)

ДВ
Допекли вам?

дуже сирий матеріал, "притягнутий за вуха" працюйте краще))

В
Волонтери

Будь-ласка, хто автор цього опуса? Чому без підпису? Авторизуйтеся, будь-ласка!

Читайте також