Волонтери мукачівського Центру реабілітації бійців АТО прозвітували за перші дні роботи

27
0

Волонтерка та психолог Людмила Колядко надала Мукачево.net короткий звіт про початок роботи Центру реабілітації бійців АТО, який найближчим часом отримає приміщення та штат спеціалістів.

У Мукачеві є бажаючі волонтери та психологи, які працюватимуть не тільки з військовослужбовцями, які повернулись з АТО, але й з тими, хто тільки планує їхати.

Крім того, психологи працюватимуть також і з родинами бійців. Волонтери займатимуться також соціальної реабілітацією та психотерапією бійців АТО.

Ініціативу створення Центру реабілітації підтримав і народний депутат Віктор Балога. 

З початку березня 2015 року волонтери вже встигли активно попрацювати:

03.03.15 - Проведено майстерклас по посттравматичнму стресу для більш ніж 120 психіатрів, психологів та домашніх лікарів Закарпаття (м.Ужгород, організатор на місці - головний психотерапевт закарпатського УОЗ М. А. Кузьмик);

04.03.15 - Берегово. Проведення психоедукаціі під час групової терапії з бійцями АТО;

05.03.15 - Проведено майстерклас по посттравматичнму стресу у Мукачеві. Організатор - Людмила Колядко;

06.03.15 - Розроблено спільний проект під керівництвом підполковника медичної служби Яреми Бекера - начальника Мукачівського військового госпіталя, для базисної терапії ПТРС (Супервізія Метелешко); 

09.03.15 - Львів. Зустріч з Сидоренко А. - виконавчим директором УСП. Відвідування психіатричної лікарні з Миколою Вінницьким у м.Львові. Організація переводу і подальшого прийняття закарпатських героїв з ПТРС у Львові, де вже налагоджено європейське лікування цього порушення. Аналіз ресурсів навчання потрібних фахівців у європейському форматі;

Обговорення особистого проекту «Берегиня» Людмили Метелешко для наших волонтерів з «синдромом вигорання» - короткостроковий відпочинок у квітні у Базелі (Швейцарія). 

Довідково:

Метелешко Людмила Ермінівна, українка, що проживає і працює за  кордоном, ужгородка, яка пропонує свою допомогу у форматі волонтерської допомоги нашим фахівцям-лікарям та психологам. Вона пише про себе:

"Я активний співпрацівник  волонтерського руху Базельського осередку у Швейцарії, зараз стартую  декілька волонтерських проектів по соціальній та психологічної  реабілітації військовослужбовців-інвалідів, повернувшихся із зони АТО, а  також інформаційної підтримки лікарів та психологів України у боротьбі з  посттравматичним стресом у військовослужбовців та поранених із зони АТО.  У рамках моєї ділової подорожі по Україні я маю можливість надати  безкоштовну теоретичну та практичну підтримку лікарям рідного Закарпаття.

Коротко про себе: Закінчила УжДУ, працювала лікарем-реаніматологом у  різних місцях колишнього РС, досвід роботи у місцях природних катастроф (Спітак, Ленінікан), с жертвами бомбардувань (Карабах). 15 років  проживаю у Швейцарії, 10 років працюю психіатром, спочатку у ведучих  університетських клініках ( Берн, UPD Waldau, Базель , UNI Spital  Basel), на даний час працюю у власній практиці, спеціалізація -Посттравматичний стресс. Вищу  психологічну освіту здобула у Швейцарії та Німеччини, володію  інтернаціональним титулом лікар-психіатр, фахівець з психіатрії та  психотерапії ( FMH Psychiatrie und Psychotherapie)".

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також