Волонтери прибирають алею тюльпанів, висаджену в пам'ять про полеглого на війні мукачівця Романа Жука (ФОТО, ВІДЕО)

33
2

Зібралося з десяток небайдужих, серед яких друзі, знайомі та колеги загиблого Романа. Ініціював акцію відомий екскурсовод, волонтер та громадський діяч - Максим Адаменко.

Алею тюльпанів в жовтні 2022-го року заклала дружина полеглого військового - Олена Жук. Разом з волонтерами жінка висадила 13 тисяч цибулин навпроти Мукачівського державного університету, де колись познайомилася зі своїм чоловіком.


Ці квіти обрала не випадково: жінка розповідала, що Роман воював під Запоріжжям і щоб порадувати дружину, звідти час від часу надсилав їй тюльпани через друзів, або ж скидав фото та відео цих квітів й підписував "Це для тебе, кохана".


Для прибирання алеї волонтери збираються вже вдруге. Кажуть, ці квіти повинні нагадувати кожному про подвиг полеглого на війні Романа Жука, який віддав своє життя заради мирного майбутнього в Україні. Тож долучитися до прибирання - це найменше, що кожен може зробити, аби віддячити і вшанувати його пам'ять.


Нагадаємо, Роман Жук – з перших днів повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт. В складі 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади воював під Запоріжжям і загинув 26 травня 2022 року.

До великої війни був відомим еко-активістом. Разом з дружиною організовував еко-пікніки, прибираючи від сміття Вільшанське водосховище. Історію Романа та Олени відомий український кінорежисер Алан Бадоєв показав у стрічці "Довга Доба".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

*
*****

Вічна пам"ять Роману- патріоту України й хорошій людині..Пам"ятаємо..

М
Мукачево

Знаю цих волонтерів. Порядні люди, які багато кому допомогли. Особлива подяка Вікторії Гудак.

Читайте також