"Вони воюють за нас": Cловаччина планує передати Києву винищувачі МіГ-29 і танки

3
0

Словацький прем’єр Едуард Гегер в ефірі чеського телебачення розповів, що Братислава передасть Україні свої МіГ-29, а також зазначив про можливість передачі танків.

"Але я не хочу про це говорити в деталях, тому що Україна також просила нас не уточнювати про яку техніку йдеться", - додав зазначив словацький прем’єр.

У червні Словаччина звернулася до Чехії з проханням про допомогу в охороні повітряного простору, поки вона не отримає замовлені американські винищувачі F-16. Вони повинні замінити використовувані досі МіГ-29, але поставка наразі відкладена. Тепер прем'єр Чехії Петр Фіала запевнив, що Чехія допоможе сусідній країні у патрулюванні території країни поки літаки не надійдуть.

«Ми, безсумнівно, це виконаємо. Я вважаю, що це прекрасний приклад не лише оборонної співпраці, а й довіри. Ми будемо допомагати Словаччині, поки вона не матиме в своєму розпорядженні нові літаки. І ми розраховуємо на те, що нам також хтось допоможе, якщо у нас виникнуть проблеми", - сказав Фіала.

Він підкреслив, що це в чеських інтересах і нагадав, що Словаччина межує з Україною, яка захищається від російського вторгнення.

Петр Фіала сказав, що ніхто не знає, скільки ще часу пройде, поки Україна отримає повний контроль над своєю територією, але зазначив, що вона не може захиститися від російських агресорів без допомоги Заходу.

"Вони воюють за нас", - додав він. Тому важливо, «щоб у них була зброя, щоб вони могли боротися за свою незалежність, нашу безпеку і нашу свободу». І також заявив, що за потреби Чехія готова брати участь у підготовці українських військових.

Нагадаємо, раніше Словаччина вже надала Україні вісім САУ ZUZANA 2 та усі власні зенітно-ракетні комплекси С-300.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також