ВООЗ підтвердила спалах поліомієліту на Закарпатті – МОЗ

1
2

Ця інформація зазначена на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я.

Попри те, що раніше в.о. начальника відділу охорони здоров’я Закарпатської ОДА Тетяна Міцьо повідомляла журналістам, що фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я не виявили на Закарпатті поліомієліту , у МОЗ продовжують наполягати на протилежному.

На офіційному сайті відомства з’явилось повідомлення про те, в Україні існує небезпека захворювання на поліомієліт:  «В Україні виявлено спалах поліомієліту – на основі лабораторних зразків спалах підтверджений ВООЗ та Центром з контролю та профілактики захворюваності США – найбільшими світовими організаціями, які ведуть нагляд за поліомієлітом».

Крім того, прес-служба  Мінохорони здоров’я цитує заступника Міністра Ігора Перегінця, який стверджує, що саме з Закарпаття має початись негайна вакцинація від поліомієліту, а потім вона повинна охопити прилеглі Львівську, Івано-Франківську області. «Підкреслюю, що це уже не рутинна імунізація, це реакція на спалах», - наголосив він.

Мukachevo.net

Коментарі

БК
Блискавична кар'єра

Офіційно про Перегінця. Блискавична кар'єра: від лаборанта до замміністра. Ну дуже цінний кадр. https://www.moz.gov.ua/ua/portal/pers_perehinets_ib.html

О
Олена

Скільки можна про той поліомієліт!!! Щоб примусити це г..но переморожене нашим дітям дати, оскільки чиновники МОЗ прохлопали всі терміни і належні умови зберігання! Той Перегінець розуміється в медицині рівно стільки скільки головний редактор цього сайту у генентиці чи кібернетиці. Почитайте його біографію (ВООЗівський грантоїд)... Людонькі зупиніться! Невже ви ще довіряєте цій владі? Закарпатські медики мали сміливість сказати правду і фахівці підтвердили справедливість заяв "гуцулів". А МОЗ і ВООЗ вперто гне своє... А щодо Т.Міцьо, то це високо класний лікар-фахівець якого поважають сотні пацієнтів і медиків. Не треба сюди за вуха притягувати політику. Вибори-виборами, але не підігруйте деструктивним силам, що руйнують нашу область і маніпулюють думкою окремих непоінформованих журналістів.

Читайте також