Восьмеро закарпатців постануть перед судом за спроби заробити на "ухилянтах" $50 тис

10
11

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо восьми мешканців Закарпаття, які організували бізнес на втікачів від мобілізації.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що групу ділків правоохоронці викрили на початку лютого цього року. Обвинувачені намагалися здійснити незаконне переправлення 11 військовозобов’язаних в Угорщину поза офіційними пунктами пропуску з території Берегівського району. Шлях пролягав і через річку, тож для переміщення громадян заздалегідь підготували надувний човен.

У ході слідства здобуто інформацію, що вартість такої «послуги» становила 3-5 тисяч доларів США якщо перетин кордону відбувався через лісисто-гірську місцевість. Водночас обвинувачені не виключали можливості організувати виїзд чоловіків і на підставі підроблених документів. У такому випадку довелося б сплатити 6-13 тисяч доларів США з особи.

Жителі Закарпаття зустрічали «клієнтів» у різних населених пунктах області та на своїх авто відвозили до прикордонних територій, на заздалегідь визначене місце зустрічі. Звідти мали супроводжувати чоловіків до держрубежу.


Після викриття злочину у лютому особам обрали запобіжні заходи – взяли під варту з можливістю сплатити заставу, загальний розмір якої становив майже 10 млн грн. Наразі під вартою перебуває лише один закарпатець – він є фігурантом інших проваджень, де його обвинувачують у організації двох злочинних груп, що займалися розповсюдженням наркотиків і психотропів на території Закарпаття.

Обвинуваченим інкримінують ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Учасникам схеми загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

СО
Суд один

Нехай їх везуть підмітати Львів, Київ, стірати форму воїнам на фронті.

ДД
До до

Чом дідо муй ходив до церкви, А я од п' янки мусю вмерти.

ДН
До нижнього

Закони робилися не задля народу України, а задля тримання населення в ярмі . Інакше чому дозволили виїжджати чоловікам призовного віку ? Чому дозволили виїжджати жінкам , у котрих не зруйноване житло ? Чому корупція доруйновує цю країну? Чому сковорідки закуповуються по 720 тисяч грн у військовий стан, а яйця по 17 грн , ..... , ...... , тощо ? Чому голова Верховного суду України, після шалених перерпровірок , бере хабар у майже 3 млн € від іншого укроолігарха при власній зарплаті в 720 тисяч грн на місяць ? Чому Генеральний прокурор України Костін купує за 6,5 млн $ маєток в Європі , під час дії військового стану ? Чому голови "ТЦК і СП " (незаконних груп в Україні) за рік збагачуються на десятки млн € і ? , $ і ? ? Чому Зеленський чотири рази (4 рази) , отримуючи повістки у 2019 році , ржав із них на відеокамери , створюючи свої цинічні ролики для расеянского БЬІДЛА ? Країна одвічного хаосу.

*
*****

Все вірно - повинні відповісти згідно закону.

P
Petya

Цим бізнесом можуть заниматися лем держслужбовці. Они не хочуть відіти конкурентів.

ЯУ
я утік

та мені вобще пох читаю та шкірюся бо я депутат

Я
Янко

А мєнти, мчсники, тцкшники не ухилянти які заплатили по 10 штук $ аби сидіти в тилу?

Д
Дідо

Най ті поліцейські жирні самі ідуть воювати

В
Вася

най підуть у воєнкомат усіх провірять. Там більше половини ухилянтів якраз і роблять, які просто файно забашляли

О
Отто

Google помощ

Д
Длл

А хто Це ухилянти?

Читайте також