Воєнні злочини РФ в Україні: Міжнародний суд в Гаазі починає розслідування

8
1

Про це повідомив прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

За його словами, після звернення 39 держав-учасниць його офіс розпочинає розслідування.

«Ці звернення дають змогу моєму офісу розпочати розслідування ситуації в Україні з 21 листопада 2013 року, охоплюючи, таким чином, будь-які попередні та поточні звинувачення у військових злочинах, злочинах проти людства чи геноциді, скоєних на будь-якій частині території України будь-якою особою», - йдеться у повідомленні.

Карім Хан закликав усіх, хто бере участь у бойових діях в Україні, суворо дотримуватися чинних норм міжнародного гуманітарного права.

«Жодна особа в ситуації в Україні не має ліцензії на вчинення злочинів під юрисдикцією Міжнародного кримінального суду», - зазначив Карім Хан.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

С
СПРАВЕДЛИВИЙ

Що розслідувати ? Що весь світ донедавна лизав Путіну "лапу" ? Фарисеї. Чи , можливо, розслідуватимуть з котрої планети прилетіли ракети в населені пункти України ? Чи інопланетяни вбивали населення ? В Румунії, на початку 90-х , президента Чаушеску казнили на раз-два , повісивши вниз головою за ноги на мосту і його жону . Перед тим , звичайно довго били і ламали кістки і органи .... Конфіскували все у всіх . Як живе Румунія? Краще від "толерантної" України. Набагато краще і в ЄС.

Читайте також