Вперше на угорському фесті Sziget – одразу шість гуртів з України (ВІДЕО)

14
1

Цього року на сценах і локаціях відомого фестивалю Sziget виступить 6 музичних гуртів з України. Вперше за свою 22-річну історію Sziget стає настільки близьким і настільки українським!

Фестиваль відбудеться з 10 по 17 серпня у Будапешті, на острові Маргіт Сігет посеред Дунаю.

Вже вдруге тут виступить етно-хаос-гурт "ДахаБраха" (перший виступ відбувся у 2013 році). Виступ "ДахаБраха", як складова проекту Владислава Троїцького «Україна Містична», відбудеться 12 серпня на сцені World Music Stage.

Конкурс серед українських гуртів від Sziget Festival Україна визначив переможця – folktronic-гурт ONUKA. Бандура, сопілка, окарина, трембіта – український гурт виступить на Europe Stage 11 серпня.

Також тут почують козак-рок від "Гайдамаків", які у 2009-му році стали практично першим українським гуртом, які виступили на Main Stage. Тепер вони у новому складі та з новою музикою повертаються на Sziget з концертом 15 серпня на Europe Stage.

Ще сім українських артистів змагалися у фіналі міжнародного відбору за можливість заспівати на популярній локації фестивалю – Campfire. Серед 28 музикантів, обраних голосуванням на офіційному сайті, для відвідувачів фесту заспівають переможці з України: Stas Derkach & Bohdan Matviychuk, Golden Brown та The Same Toy.

Mukachevo.net

Коментарі

A
atec

Ne na Margit Sziget,a na Hajogyari sziget. Vin za mostom Arpada...

Читайте також