Вперше на Закарпатті показали первісний вигляд Середнянського замку (ВІДЕО)

30
1

Відтепер кожен відвідувач Середнього, що на Ужгородщині, може побачити як виглядав унікальний замок тамплієрів.

Як розповів Mukachevo.net кандидат на голову Середнянської ОТГ В'ячеслав Пилип, ідею створення стенду-візуалізації він запозичив із Сербії.

Інформацію для візуалізації унікального замку тамплієрів В'ячеслав Пилип черпав з різних історичних джерел.

Такий стенд-візуалізацію в Україні встановили вперше. Якщо поглянути через нього то можна побачити первісний вигляд Середньовічного замку.


"У мене є маленька мрія відновити середньовічний Середнянський замок, що туристи з різних країн могли насолоджуватися культурним спадком Закарпаття" — зазначив В'ячеслав Пилип.

Зазначимо, що це єдиний замок Закарпаття, в якому збереглися риси романського стилю. Нині він по праву вважається однією з головних пам'яток регіону, хоча й перебуває у напівзруйнованому стані.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
Алекс

Да замок было бы не плохо реставрировать но в среднем есть на сегодня большие проблемы надо срочно ре монтировать мост на речке веля его уже подмыло на трассе ещё пару паводков и он рухнет на жаль все знают и ничего не делают уже лет.. 10 16 коме этого ещё есть на сушёные проблемы ими никто не хочет заниматься некогда или лень или другое но рано или поздно это в е свалится на одного человека голову сильрады и это будет жесть

Читайте також