Вперше на Закарпатті відбудеться етап Чемпіонату України з автомобільного слалому

10
1

12-го червня, в Ужгороді відбудеться третій етап Чемпіонату України з автомобільного слалому 2010-го року. Попередні етапи вже відбулися у Кіровограді та Івано-Франківську.

Найбільш сильними, з автослалому вважають Львівську, Івано-Франківську та Вінницьку області. На території останньої знаходиться Федерація автослалому України, та центральний офіс. Тому й не дивно, що дуже багато учасників автозмагання – представники сааме з Вінницької області.

Заняття з автослалому допомагають у повсякденному житті впевненіше почуватися на дорозі, а вразі виникнення екстремальної ситуації – не розгубитися. У Радянському Союзі «фігурне водіння» вигадали, щоб стимулювати покращення навиків керування автомобілем. Автомобільний слалом в Україні ще тільки розвивається, - пояснює один з організаторів заходу Андрій Коваль.

Є бажаючі позмагатися і серед жінок. Проте, поки що жодна представниця прекрасної половини людства не зареєструвалася для участі в автослаломі.

Організатори заходу запевняють, що для участі у автомобільному слаломі непотрібно мати спеціальні навички. Головне, щоб людина, яка знаходиться за кермом на трасі – добре знала свій автомобіль, відчувала, у який момент його треба пригальмувати, додати газу. Потрібно відчувати свою машину і почуватися впевнено на трасі.

Наразі, взяти участь у конкурсі зголосилося понад 30 автомобілістів з усієї України. Очікують гостей із закордону: Угорщини, Словаччини та Польщі.

Для того, аби позмагатися у «швидкісному маневруванні», достатньо зареєструватися на офіційному сайті Федерації автомобільного слалому України (http://avtoslalom.com) або ж завчасно приїхати на змагання і зголоситися на участь уже там. Траса змагання, під назвою «Electric light» разташована навпроти центрального входу до ринку «Краснодонців».

Фігуру, яку запропонують виконати автолюбителям в Ужгороді – досить складно. Через брак місця, раніше її не наважувалися виконувати на етапах чемпіонатів. Довжина траси 380 м. Учасник повинен пройти трасу змагань, в суворій послідовності, визначеною схемою траси. Суцільні лінії – це рух машини переднім ходом – пунктирні – задній хід. Максимально допустимий час тривалості заїзду 2 хвилини. Водії, що не вклалися в цей час, до залікових заїздів не допускаються. Наразі, рекордна швидкість цієї дороги – трішки більше 1-ї хвилини.

Учасник астослалому, автолюбитель Михайло Швардак зазначив, що у слаломі головне не швидкість, а правильно проїхати задану фігуру. Хто краще водить на заданій фігурі – той і отримує перше місце. Це потребує і певних фізичних зусиль, але найголовнішим є досвід. Як ви відчуваєте свій автомобіль, такого результату й досягнете. Автомобіль має бути продовженням ваших рук та ніг, щоб ви могли у будь-якій ситуації його контролювати.

Головна вимога конкурсу – за найкоротший час виконати усі завдання (тобто об’їхати всі перешкоди) на трасі.

Змагання в Ужгороді – це третій, із восьми етапів Чемпіонату країни з автомобільного слалому. За перемогу у змаганні – нараховуватимуться бали. Є учасники, які їздять на кожен етап конкурсу. Кінцева мета учасників – стати чемпіонами України з автомобільного слалому.

Щодо чемпіонів, то, окрім змагань, планується, що з показовою програмою, на своєму переможному авто виступить чемпіон України з картінгу, наш земляк, Василь Макара.

Організатори стверджують, що захід буде безпечним. Про всяк випадок – чергуватиме швидка допомога, створять буферні зони. Територію, де знаходитимутьмся глядачі огородять. Місця для глядачів обіцяють створити безпечними та з гарною оглядовістю водночас.

Коментарі

С
СС

Мені б машину )))))

Читайте також