Вперше з Мукачева транспортували орган в унікальному для України апараті (ФОТО)

10
0

За дією, апарат виконує функцію серця для донорської печінки, яку транспортують з одного місця в інше. Таким чином орган продовжує життя органу поза тілом.

Як розповідають у прес-службі Першого медичного об'єднання Львова, апарат функціональної підтримки печінки Liver Assist насичує орган киснем та покращує його стан. Завдяки ньому шанси на успіх самої трансплантації вищі.

Зазначається, досі в Україні така машина була лише одна. У столиці. Тепер Liver Assist допомагає і трансплантолога нашого Центру.

"Щодо деталей самої трансплантації. Донорка була у Мукачеві, трансплантацію печінки мали виконати у Львові. Це чотири години в дорозі. Ще десять годин потрібно було на обстеження органу та виконанням тестів на сумісність. Разом - 14 годин, у той час як печінка поза тілом “живе” всього 12. Така різниця в часі означала, що операція не могла б відбутися, а відповідно - людина б втратила свій шанс", - йдеться у повідлмленні.

Саме тому аби врятувати ситуацію лікарі задіяли перфузійну машину Liver Assist. В апараті орган пробув близько 5 годин. Після того його успішно пересадили реципієнту.

Нову печінку та буквально ще одне життя отримав мешканець Ужгорода. Йому – 40. Донорського органу чоловік потребував негайно. Цироз, важке ураження печінки забирали останні сили пацієнта.

Донором для нього стала 36-річна мешканка Закарпаття. Її життя забрав інсульт.

Післяопераційний період у пацієнта минув без ускладнень. І на третій тиждень після пересадки чоловік повернувся додому.

Завдяки новому перфузійному апарату трансплантологи мають змогу рятувати ще більше життів українців.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також