Все ближче: В Румунії зафіксували першого хворого на коронавірус

14
2

Румунія підтвердила свій перший випадок коронавірусу в Сучавському повіті (межує з Чернівецькою областю України) - в чоловіка, який три тижні тому повернувся з Італії.

Сильвія Боляку, директор департаменту охорони здоров'я в місті Сучава, заявила, що якщо результати тесту виявляться позитивними, пацієнта перевезуть до міста Яссі. Людину зараз перебуває на карантині в Бухарестській інфекційній лікарні. Чиновники лікарні наразі не дають коментарів.

Також небезпечну інфекцію виявили у італійця, який приїхав до родичів в Румунію та раптово йому стало зле.

Як з'ясувалося, 71-річний чоловік приїхав до своїх румунських родичів ще минулого тижня. З 18 до 22 лютого провів кілька приватних зустрічей, а вже лише згодом звернувся кашлем та притаманними коронавірусу симптомами.

Врешті чоловік повернувся до Італії, де був госпіталізований до клініки Ріміні з діагнозом коронавірус.

"Чоловік має італійське громадянство і згідно з наявною інформацією, перебував в Румунії з 18 до 22 лютого. Протягом цього періоду чоловік відвідав родичів своєї дружини, громадянки Румунії, і провів кілька ділових зустрічей", - розповіли в МЗС країни.

Зазначається, що влада Румунії "застосувала необхідні протоколи" в подібній ситуації. Розпочато епідеміологічне розслідування. У залежності від обставин будуть призначені заходи карантину або ізоляції.

Нагадаємо, серед європейських країн найбільший спалах коронавірусу зафіксований в Італії. Понад десять міст в північних провінціях тепер закрили на карантин.

Коментарі

П
Петро

Інформація про підтвердження першого випадку коронавірусу в Румунії є неправдивою. Згідно офіційного повідомлення Міністерства охорони здоров'я Румунії, станом на 26.02.2020 на території країни не виявлено жодного випадку цієї недуги. Стосовно 71-річного італійця правда.

ТС
Тот самий

« чоловік відвідав родичів своєї дружини» А тещу навірно аш зацілував лиш би копита подкинкла :D

Читайте також