Всесвітній день мігруючих птахів

7
0

відзначатиме вся планета 9-10 травня

9-10 травня вся планета відзначатиме Всесвітній день мігруючих птахів. Цьогорічна тематика – `Перепони на шляху міграції` – підкреслює, що своєрідне павутиння міграційних шляхів пронизане багаточисленними вітряками, лініями електропередач, телевізійними вежами, високими будівлями та багатьма іншими, штучно створеними людиною, спорудами. Щороку у зіткненні з цими об`єктами гине, отримує значні поранення чи позбавляється місць для зупинок та перебування величезна кількість птахів.

 Головний еколог краю Андрій Погорєлов наголошує, що кожен може зробити свій внесок для мінімізації існуючих перед птахами загроз. Це можуть бути втілені проекти щодо вивчення птахів у природних умовах, навчальні програми, лекції, художні виставки чи громадські події – будь-яка участь сприятиме успіху даної кампанії.

 До слова. Всесвітній день мігруючих птахів був ініційований Угодою про збереження афро-азіатських мігруючих водно-болотних птахів у співпраці з Конвенцією про збереження мігруючих видів тварин у 2006 році як глобальна інформаційно-освітня кампанія, спрямована на створення сприятливих умов для мігруючих птахів та середовища їх проживання у всьому світі, повідомили в прес-службі Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також