Вступну кампанію продовжено на 5 днів

7
0

Міністерство освіти і науки України, враховуючи численні звернення абітурієнтів та їх батьків, прийняло рішення продовжити перший етап вступної кампанії на 5 днів.

Перший етап вступної кампанії - подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів - продовжено до 5 серпня 2010 року, повідомила сьогодні прес-служба Міносвіти.

Як повідомлялося, вчора, 21 липня, прем'єр-міністр України Микола Азаров попередив міністра освіти Дмитра Табачника про неприпустимість зайвого ажіотажу у роботі приймальних комісій ВНЗ і висловився за продовження термінів вступної кампанії.

Після цього Кабінет міністрів рекомендував Міносвіти продовжити вступну кампанію до вищих навчальних закладів без порушення термінів початку нового навчального року.

Проте, того ж дня Табачник, коментуючи доручення Кабміну в особі Азарова розглянути необхідність продовження першого етапу вступної кампанії, заявив, що всі ректори українських вузів категорично заперечують можливість продовження терміну подачі документів, "оскільки тоді вступна кампанія буде непрозорою".

При цьому міністр зазначив: "Але, виходячи з побажань батьків та абітурієнтів, Міністерство готове продовжити термін подачі документів у вузи на 5 днів, якщо буде звернення конкретного вузу". Водночас, голова Міносвіти запевнив, що вже з понеділка всі черги зникнуть, "оскільки університети вже зараз опанували ситуацію".

Нагадаємо, що цього року умови вступу відрізняються від торішніх. Так, прийом документів, згідно з планом, повинен був тривати два тижні, а не місяць, як минулого року. 15 липня, в перший день вступної кампанії до вузів, в університетах утворилися безпрецедентні черги.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також