Всупереч "Газпрому" Україна та Угорщина починають роботу газового інтерконнектора через Берегово

6
0

Україна та Угорщина планують провести тестування роботи газового інтерконнектора в рамках підписаного договору про з'єднання транскордонних газопроводів (договір про інтерконнектор) між FGSZ LTD (оператор ГТС Угорщини) і ПАТ "Укртрансгаз".

З 1 липня починається процедура узгодження обсягів транспортування природного газу через ГВС Берегово (Україна) та ГВС Берегдароц (Угорщина), - йдеться в повідомленні ПАТ "Укртрансгаз".

“Ми приступаємо до тестових дій за цією угодою з надією на те, що з 1 жовтня вона почне повноцінно працювати”, – повідомив глава ПАТ “Укртрансгаз” Ігор Прокопів.

Глава "Укртрансгазу" також повідомив, що Київ має намір звернутися до "Газпрому" з проханням про видачу шіпер-кодів, які дозволять Києву організувати поставки газу по віртуальному реверсу з обсягів, що постачаються до Угорщини.

“Тестування буде передбачати звернення до росіян по шиппер-кодах (shipper code pairs) – перевіримо, як вони себе поведуть. Щоб не поставити під загрозу реальні поставки”, – резюмував І.Прокопів.

У разі віртуального реверсу газу обсяги, призначені для одного покупця, відбираються на етапі транзиту і передаються іншому. Слід зазначити, що "Газпром" виступає проти таких угод, заявляючи, що існуючі контракти забороняють такі операції.

Mukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також