Всупереч ужгородським вандалам: пам’ятнику Петефі вчетверте повернули шаблю (ФОТОФАКТ)

4
6

Близько двох місяців пам’ятник угорському поету Шандору Петефі, що розташований на однойменній площі в Ужгороді, простояв без шаблі.

Шаблю бронзовому Петефі відламали ще у серпні і це був вже четвертий акт вандалізму, що стосувався конкретно цього пам’ятника. Однак, вчора зброю припаяли на своє місце. Відновлювальні роботи здійснили за кошти угорського Уряду, - про це у спеціальному коментарі кореспонденту Mukachevo.net розповів закарпатський краєзнавець та експерт з туризму Федір Шандор.

Зазначимо, що закарпатські міні-скульптурки вже неодноразово страждали від рук вандалів. Так, наприклад, у Мукачеві був вкрадений щойно встановлений міні-пам’ятник кельту. 

Тому тепер до усіх міні-скульптурок застосовуються спеціальні антивандальні заходи, щоб їх нереально було вкрасти чи знищити.

Коментарі

ДБ
До бидла

Кому заважає той памятник??? Залиште в спокої вже його!!! Бидлота рветься у Європу! Ану за бугром йдіть і памятник понищте...та сядете на довго! А у нас гопота лиш зламати і понищити здатна....Менталітет кам'яного віку! До цивілізації нам як до Марсу пішки....

Б
Бачі

Тать нем кивайте тот ковдушний пам ятник :)

Z
zoltan

Иванушка-дурачок: nomen est omen :(

2
222

Правильно! З хворими не спорять! )))

ДМ
До марги Иванa

Иван - болван, а с болванами не спорят!

І
Іван

А нічого у центрі "столиці" Закарпаття встановлювати пам'ятник окупанту який поневолював закарпатський народ. Нікого не настрожив той факт що уряд "дружньої" мадярщини так піклується про цей пам'ятник? Це один з елементів їх впливу на Закарпаття і від цих елементів треба найскоріш позбавлятися.

Читайте також