«Вуса Шевченка»: У Празі відкрилася перша українська книгарня-кав'ярня (ФОТО)

675

У Празі відкрилася перша українська книгарня-кав'ярня «Вуса Шевченка». Про це повідомив власник книгарні Андрій Носач.

Назва «Вуса Шевченка» має символічне значення, ґрунтуючись на образі Тараса Шевченка як об'єднавчій постаті для всіх українців.

Відкриття книгарні відбулося 13 липня. Як повідомив власник, у цей день до магазину навідались понад 400 людей, хоча книгарня невеличка - всього 35 кв. м.

«Ми завеземо доволі багато дитячих та підліткових книг. Також будуть доступні дорослі художні та нон-фікшен книги», — зазначили власники.

Після відкриття до книгарні замовили ще 1200 найменувань.

«Я відкрив українську книгарню в Празі для довгострокового ефекту на українців, щоб вони купували книжки українською, зберігали самоідентичність, а також відкриття стало знаковим для чехів, для яких це феномен, що стільки людей стояло годинами в черзі, щоб купити та підтримати українську книжку», — розповів Андрій Носач.

Крім цього, у магазині організовують лекції, зустрічі, читацькі клуби. У серпні магазин відкриває запис на літературні клуби.

Найближчі заходи заплановані на 3 та 10 серпня. Перша зустріч клубу буде присвячена творчості Миколи Хвильового, автора «Розстріляного відродження». Вартість участі – 400 крон за дві зустрічі. Книга включена у вартість.

Книгарня «Вуса Шевченка» розташована за адресою: Lupačova, 7, Praha 3, найближча трамвайна зупинка — Olšanské Náměstí.


Коментарі

Читайте також