Вибір кількості ліній в слотах

13
0

Лінії для виплат ? невід'ємна складова ігрового автомата. В одних слотах вони фіксовані, в інших потрібне число можна активувати самостійно.

У будь-якому випадку загальна кількість ліній ? важливий параметр, що може впливати на деякі фактори. Досвідчені гравці знають: мінімальна кількість активних ліній підвищує волатильність гри. Це означає, що розмір виграшу перевищить суму ставки, але винагороди будуть випадати рідко.

Тут важливо мати на увазі кілька моментів. Якщо в ігровому клубі застосовується адаптована математична модель, число активних ліній і сума ставок не мають значення: ліміт потенційної виплати вже встановлено. Але в багатьох ліцензійних азартних закладах, що входять у рейтинг казино, використовується випадкова математика. Це робить ігрові апарати більш непередбаченими і ризикованими.

Чи можна грати не на всіх лініях

У цьому питанні теж є особливості. Мова не йде про слоти із закріпленою кількістю активних ліній, що її не можна міняти: тут у користувача просто немає вибору. А ось емулятори, в яких число ліній задається, ? інша справа. Гемблери з досвідом часто вдаються до власних тактик і, як правило, грають або на всіх смугах, або на їх більшості.

Винятком є автомати, де при випаданні від трьох Scatters запускається бонусний раунд. То того ж символи Розкиду можуть з'явитися в будь-якому місці на барабанах. Тобто на запуск бонусної гри число лінійок не впливає. Але від нього залежить винагорода: наприклад, якщо гравець вибрав 5 смуг замість 10, виплати підуть тільки за активними. Відповідно, приз буде меншим. Отже, в іграх, де бонусний тур має важливе значення, можна виставляти менше ліній. При цьому варто підвищити ставку, щоб виграш був більший і компенсував незадіяні лінійки.

Ще один виняток ? симулятори з 3-5 нефіксованими лініями. На них доцільно ставити по-крупному або середньому, використовуючи всі смуги.

Про що говорить математика

Дивлячись на розглянуте питання з точки зору математики, можна зрозуміти, що на довгій дистанції число лінійок не матиме істотного значення. Просто при меншій кількості апарат буде рідше видавати виграшні поєднання. З іншого боку, при грі на всіх лініях можна часто отримувати призи, тільки вони будуть мізерними. У будь-якому випадку це вибір гемблера, адже у кожного свій стиль гри.

Найбільш простий варіант ? грати на максимальній кількості доступних смуг. Звичайно, є моделі із сотнями ліній: тут вибір залежить від можливостей (бюджету) користувача. До слова, розмір ставки теж має значення.

Скільки грошей ставити на лінію

Перед початком гри слід обов'язково вивчити вартість комбінації і правила автомата. Нерідко буває так: чим простіший симулятор, тим легше в ньому вигравати. Не дарма класичні «однорукі бандити» досі користуються величезною популярністю. На них грати по-крупному зовсім не обов'язково. До того ж на деяких слотах мінімальна ставка може принести багаторазово примножений виграш.

Маленькі ставки підходять тим, хто не має багато грошей і хоче лише отримувати задоволення від процесу, награтися від душі. Але іноді варто грати по максимуму, наприклад якщо обраний слот із серії Buy-A-Pay. У таких моделях є дві таблиці виплат. Їх ретельний аналіз дозволить зрозуміти, коли саме високі ставки більш вигідні.

У цілому не так вже й важливо, як грає користувач, адже його дії майже нічого не вирішують. Виграш в автоматі (рівно як і програш) – це лише випадковість, і в ній немає ніякої закономірності. Результати спінів змінити не можна, як і вплинути на них. Але все-таки удача і знання тут не завадять.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також