Вибір меблів для спальні: корисні поради

7
0

Спальня – особлива кімната, у якій ми відпочиваємо та отримаємо заряд енергії. Насамперед цьому сприяють саме правильно підібрані меблі.

Рекомендується не захаращувати простір та водночас придбати для спальні все необхідне. Як правильно зробити, розберемося далі.

Ключові критерії вибору

Меблі для спальні рекомендується вибирати з огляду на такі основні критерії, як екологічність, комфорт та функціональність.

Отже, почнемо з першого пункту. Ідеальним рішенням для цієї кімнати будуть дерев’яні меблі. Найчастіше використовується масив сосни, дуба, бука, вільхи, берези. Натуральний матеріал безпечний для користувачів не виділяє жодних токсичних речовин та створює незвичайну атмосферу й аромат, зокрема хвойні породи. Однак дерев’яні меблі, по-перше, дуже дорогі, по-друге, потребують особливого догляду.

Альтернатива – ДСП або МДФ. Ці матеріали являються похідними в деревообробної промисловості, тому й вартість їхня значно нижча. Варто надати перевагу перевіреним брендам, які мають хорошу репутацію. Такі компанії не застосовують токсичні клеї та покриття, тому використовувати меблі можна навіть у спальні алергіків.

Комфорт – його насамперед забезпечує ліжко, адже саме завдяки йому користувач зможе добре виспатись та відпочити. Звертайте увагу на всі ключові параметри ліжка, а якщо говорити точніше, то його матраца, адже саме він створює комфорт. При виборі зважайте на його жорсткість, висоту, тип наповнювача тощо.

Третій параметр – функціональність. Зазвичай спальні у квартирах не дуже великі, тому меблі повинні максимально вписуватись в наявний простір. Обирайте вироби, які не займуть все вільне місце. Адже чим його менше, тим скромніше доведеться обирати гарнітур. Інколи обмежуватиметесь лише ліжком та тумбами, а в окремих випадках вдасться придбати та розмістити повноцінний гарнітур.

Які меблі придбати для спальні

Меблі в спальні можуть бути різними, адже це залежить від габаритів кімнати й наявності додаткового функціонала. Наприклад, іноді в одній із зон цієї кімнати облаштовується кабінет. Однак розглянемо той випадок, коли спальня – це лише місце для нічного відпочинку та догляду за собою.

Ліжко – центральний елемент спальні

Воно повинне бути зручним та комфортним, адже лише в цьому разі сон буде повноцінним. Основні критерії при виборі ліжка:

  • розміри. Вони повинні бути такими, щоб вписуватись в габарити кімнати та забезпечувати комфортний, повноцінний нічний відпочинок;
  • матрац. Важливо вибрати якісний, враховуючи вимоги до нього та бюджет. Основне, на що рекомендується звертати увагу, – це жорсткість;
  • ортопедична основа. Вона підтримує цей же ефект матраца;
  • дизайн – повинен відповідати загальному стилю кімнати.

Ліжко також має бути красивим та якісно зробленим. Цей предмет меблів купується для тривалого використання, тому бажання придбати його якнайдешевше – не найкращий варіант.

Шафа – продумана система зберігання

Вона необхідна в спальні, адже робить процес зберігання речей значно зручнішим. Шафи можуть бути кутові, вбудовані, вузькі. Обираючи виріб, враховуйте, які саме речі потрібно в ній розмістити, наскільки зручно буде нею користуватись. Популярні моделі шаф-купе можуть також стати додатковим декоративним елементом – є різні варіанти оформлення розсувних дверей, у тому числі з принтами та фотозображеннями.

Приліжкова тумба: красиво та доцільно

Такий предмет меблів створює комфорт, адже матимете компактну систему зберігання найнеобхідніших речей. Наприклад, книжок, зарядного пристрою для телефону, інших дрібниць, які можуть знадобитись. Тумби – це корпусні меблі, тому при їх виборі варто звертати увагу на:

  • матеріал;
  • колір – він повинен гармонійно вписатись в інтер’єр;
  • розмір. Враховуйте габарити кімнати та ліжка;
  • висоту. Вона повинна збігатися з цією ж характеристикою ліжка, адже в такому разі буде зручно користуватись тумбою.

Дизайн цього предмета меблів часто вважають чи не важливішим за функціонал. Дійсно, дуже багато речей до тумби не помістите, але вона є одним із завершальних штрихів в інтер’єрі спальні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також