Вибір паркетної дошки: на що першочергово звернути увагу

6
0

Серед широкого різноманіття матеріалів для підлогового покриття, паркетна дошка посідає особливе місце, позаяк має високі естетичні та експлуатаційні характеристики, дозволяє вдало доповнити панівний інтер’єр у приміщенні.

Хоча зараз існує чимало всілякого покриття для підлоги, проте навряд чи їм вдасться повністю витіснити паркетну дошку, котра була, є і, скоріш за все, залишатиметься популярним матеріалом, що виготовляється з різних порід дерева, а відтак вирізняється міцністю та неперевершеним зовнішнім виглядом.

До речі, компанія «Стардизайн», що зарекомендувала себе як надійний та успішний постачальник, пропонує високоякісні матеріали для підлогового покриття, асортимент та ціна на паркетну дошку якого вражає своїм різноманіттям та доступністю.

Чому саме паркетна дошка?

Існує низка вагомих аргументів на користь того, аби обрати для покриття підлоги саме паркетну дошку. Серед ключових плюсів варто виокремити:

  • Екологічність. Паркетна дошка виготовляється з натурального дерева різних порід, тому вона є абсолютно безпечною для людини, більше того, створює в оселі особливу енергетику та затишок;
  • Міцність. Оскільки матеріал для підлогового покриття має 3-шарову структуру, кожна з яких виготовляється з дерева, він здатен прослужити упродовж тривалого часу;
  • Естетичні характеристики. Паркет зберігає унікальну структуру дерева, котра добре доповнюватиме та примножуватиме простір кімнати;
  • Жодних скрипів та інших сторонніх звуків – завдяки надійному та щільному кріпленню;
  • Проста у догляді. Під час прибирання підлоги ніяких проблем не виникне, особливо, якщо використовувати порохотяг та добре віджату швабру;
  • Піддається реставрації. З часом на підлоговому покритті можуть з’явитися подряпини, які втім можна запросто відполірувати спеціальною шліфувальною машиною.

Крім того, варто додати, що підлога, покрита паркетною дошкою, є відчутно теплішою, аніж, приміром, ламінат чи лінолеум, не кажучи вже про керамічну плитку.

Паркет з якої породи дерева кращий?

Беззаперечним лідером за такими важливими параметрами, як міцність та зносостійкість, є дуб. Тому дубова паркетна дошка по праву користується найбільшою популярністю серед тих, для кого довговічність підлогового покриття знаходиться на першому місці.

Проте це зовсім не означає, що паркет з інших матеріалів не варто брати до уваги. Ось, приміром, паркетна дошка з бука теж доволі непоганий варіант, головним «плюсом» якого є ексклюзивний світлий відтінок та доволі цікавий малюнок дерева.

Має непогані експлуатаційні властивості паркет, виготовлений з горіха. Даний матеріал має неперевершену текстуру та колір, добре переносить перепади температури та вологості, невибагливий у догляді.

Вдалим рішення буде купівля паркетної дошки з ясеня або клену. Обидві породи вирізняються приємним світлим забарвленням, особливо вишуканою текстурою та достатньою міцністю.

Досить непогано виглядає покриття, виготовлене з вишні. Такий варіант здатен ідеально доповнити інтер’єр оселі, додаючи його ефектності та індивідуальності.

При виборі паркетної дошки варто враховувати й інші важливі моменти, зокрема покриття (олія чи лак), тип замка (Click або Lock) і, що важливо, власні смаки та вподобання – саме так Ви зможете отримати дійсно якісний та підходящий паркет, котрий подарує Вашій оселі затишок та комфорт.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також