Вибори в Берегові виграє Ольга Бізіля – експерт

8
20

Цієї неділі в Берегові пройдуть вибори міського голови. Кандидата політичних наук Павла Білака прокоментував перебіг виборчої кампанії.

– Як і прогнозувалось, основна боротьба розгорнулась між Ольгою Бізілею та Золтаном Бабяком. Фактично ці вибори є відображенням політичних процесів у країні. Представник демократичних сил (Ольга Бізіля) змагається проти висуванця від влади Золтана Бабяка. Цікавим є аналіз основних груп виборців, які підтримують вказаних кандидатів. Я б виділив три критерії підтримки: господарський, національний та політичний.

Господарський.

– Підтримка того чи іншого кандидата пов’язана з тим, як конкретний житель оцінює роботу попереднього мера Іштвана Гайдоша. Кандидат в мери Золтан Бабяк є представником команди Гайдоша і уособлює для виборців все, що пов’язано з колишнім мером. Натомість Ольга Бізіля в Берегові виступає противагою Гайдошу і його політиці. Відповідно, ті виборці, які позитивно оцінюють роботу Гайдоша на ниві міського господарства, схильні підтримати кандидатуру його висуванця Бабяка. Ті ж жителі міста, які критично оцінюють стан справ у міському господарстві, підтримують Ольгу Бізілю.

Політичний.

– В залежності від політичних вподобань виборця формується підтримка того чи іншого кандидата. Ті виборці, які підтримують діяльність Партії Регіонів, можуть підтримати і Золтана Бабяка. Натомість ті жителі міста, які ставляться до курсу нинішньої влади негативно, підтримують Ольгу Бізілю. На минулорічних парламентських виборах в Берегові кандидат від регіонів Бушко набрав менше голосів, ніж Іван Балога. За той час економічна ситуація в країні стала ще гіршою, відповідно, кількість прихильників Партії Регоінів могла змінитись тільки у бік зменшення.

Національний.

– В Берегові традиційно виборці угорської національності схильні голосувати за кандидата-угорця – в даному випадку це Золтан Бабяк. Натомість українці та росіяни традиційно голосують за «свого» кандидата – на цих виборах це Ольга Бізіля. Однак треба врахувати, що багато угорців, які за інших обставин проголосували б за «свого» кандидата, цього разу так, можливо, і не зроблять.

Адже серед угорської громади є достатньо людей, які негативно оцінюють діяльність команди Гайдоша, тож не підтримають Бабяка, хоч він і угорець. Також серед угорців є багато таких, що негативно ставляться до економічної ситуації в країні і не будуть хотіти голосувати за кандидата, якого проштовхують регіонали. Тож тут Бабяк теж недорахується голосів.

– Також потрібно врахувати той факт, що від угорської меншини йде одразу два сильних кандидати: вже згадуваний Бабяк від ДемПУУ та кандидат від КМКС Орос. Відповідно, це розпорошить голоси угорської громади, яка поділена на два ворогуючі табори. Натомість від української та російської громади є лише один сильний кандидат – Ольга Бізіля, що теж зіграє свою роль.

– Сукупність цих всіх факторів робить найбільш очевидним кандидатом на перемогу висуванця від опозиції Ольгу Бізілю («Єдиний центр»). Натомість негативне ставлення жителів Берегова до господарської діяльності Іштвана Гайдоша і до Партії регіонів позбавляє Золтана Бабяка можливості перемогти. Свій внесок у це робить і балотування ще одного сильного угорського кандидата Ороса. Як експерт, в даній ситуації я не бачу для кандидата від влади якої-небудь можливості переломити хід кампанії на свою користь. Тим більше, що до виборів залишилось всього 3 дні.

Коментарі

Б
Берегівчанин

Вибори виграє Золтан Бабяк, Бідзіляня їх програє. Про це у Берегові знають всі.

Б
Берегівчанин

Золтан Бабяк непоганий хлопець, але підтримка партії регіонів портить його репутацію. Якщо Ти - не циган (бо вони всі за регіони) ГОЛОСУЙ ЗА ОЛЮ!

А
АЛЕКСАНДР

ПАН БОБЯК...а где Аквапарк? Скажу...опять облопошили всех...землю продали...зелень роздеребанили.А теперь надо прибрать то,что ещё осталось...Но тут им сильно мешает Бизиля Оля...Молодец женщина!Успехов ей...

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

вингаш бізілі таке саме чудо, як виграш свободівця в севастополі на посду мера... бізіля втратила всі шанси навіть заступником мера стати, якщо би ЄЦ підтримав КМКС (ороса) тоді було би в притик та можлива несподіванка, но як усе особисті амбіції єц знову заженуть в глухий кут. напевно єц розраховує що голси мадарів поділяться між двома угорськими кандидатами, і таким чином вискочить баба параска... декілька важливих моментів не врахували "політиканти"... однозначно, що на чергових (2015) виборах мера в берегові єц уже не буде мати жодного кандидата та навіть в міську раду не набаруть стільки депутатів як в раді 2010 року по сьогодні!

Р
Руслана

Такиеб как высше голосуют за Бабяка.... нормальных больше..... они за Бізілю!

F
Fredy

Дімка, вже скільки раз на одні і ті же граблі ступаєте? Ви своїх читачів зовсім за стадо сприймаєте? Так в один прекрасний день можна і без цільової аудиторії залишитись (хоча, цигани на крайній случай залишаться, головне їх читати навчити)))

Р
Руслана

Такие как высше....за Бабяка,...нормалных больше!!! они за Бізілю

Н
Незалежний

всім прихильникам ЄЦу раджу зайти на сайт ЦВК і рахувати, а таким експертам перестати писати всяку дурницю. результати по м.Берегово на виборах 2012 року. І.БАЛОГА - 3636 ГОЛОСИ -35,3% І. БУШКО - 3911 ГОЛОСИ - 37,9% М. КОВАЧ - 1134 ГОЛОСИ - 11% ВСЬОГО ПРОГОЛОСУВАЛО - 10307 ВИБОРЦІВ!

1
18

Якщо у Бабяка такі виборці,як руслан (майже, друг), то він однозначно у програші, бо більшість берегівчан - люди європейської культури, а не нижчеплінтусні придурки. А експерт правий, бо Бізіля таки у лідерах, і це бісить бабякову вузьколобу навлоч. Ольго, бергівчани-європейці з Вами! Хай Вам щастить! Бажаємо Вам перемоги! До речі, І.Балога у Берегові таки взяв більшість, але 4 дільниця сфальшувала.

M
Munkach

Як взагалі можна обирати керівником міста, яка не володіє перфектно українською? дико! У Берегові майже ніде по місту ввечері ліхтарі не горять,купа циган, собак бездомних,центр брудний. А хто при владі? правильно , ПР! От голосуйте й далі по всіх містах за їх представників,і взагалі ні хрена ніколи не матимите! Ще й людей,які мови не знаю нормально. А якшо живучи в Україні не знають - то і не поважають! Хоч "експерт" і справді помиляється, Бабяк стане мером. Голоси уже давно купуються, а бідні "мадяри", ті шо не "КМКС", привикли вже продаватися хоч за що (за 100 грн голосують - легко, хоч за цигана, пофіг за кого)...от і знов солодка парочка ДПУУ і ПР - виграє. Хоча і Бізіля далеко не свята. а тим більше ЄЦ. АПле це шо ці дауни ПР-и витворяють по всій країні - назву на їхньому ж жаргоні - "Беспрєдєл"!

П
про

Орос стабільно набирає по 300 голосів на кожних виборах. Він справжній ветеран виборів))

В
ввв

НЕ треба так нагло брехати шановна редакція!!!

Б
Брехуни

До незалежного. Молодець! Гарно ти зробив цих брехунів!

О
Олі

Задрали ці брехуни експерти! Золтан виграє однозначно!

Н
Незалежний

КОЖЕН СВІДОМИЙ ПРОЧИТАЄ ЦЕЙ КОМЕНТАР І ЗРОБИТЬ ВИСНОВОК! БІЛАК - ВИБАЧ, АЛЕ ТИ ЗБРЕХАВ! ВИБОРИ 2012 РОКУ М.БЕРЕГОВО І.БАЛОГА - 3636 ГОЛОСИ -35,3% І. БУШКО - 3911 ГОЛОСИ - 37,9% М. КОВАЧ - 1134 ГОЛОСИ - 11% ВСЬОГО ПРОГОЛОСУВАЛО - 10307 ВИБОРЦІВ! А ЩОДО ПАРТІЙНОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ 2012 РІК. ПАРТІЯ РЕГІОНІВ - 4685 ГОЛОСИ - 46.7% ВО "БАТЬКІВЩИНА" - 1772 ГОЛОСИ - 17,7% Я ВАМ НАВІВ ЦИФРИ! МОЖЕ ДОСИТЬ МАНІПУЛЮВАТИ ЛЮДЬМИ?!

M
McMurphy

Це напевно ті експерти які каменяша і івана балогу у верховну раду отправляли.Маніпулятори необразовані!!!!!!!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

знайшли заміну федір шандору?! баба параска знову пролетить...

В
Ванга

Мене цікавить лише питання: -хто Балозі підшукує такі "кадри" і хто його так підставляє? Автора!!!! Невже хом'ячок.

В
Ванга

Стаття заказна як і всі матеріали цього сайту. Ніколи Берегово за цю дуру не проголосує. Що напише Білак в понеділок? Напевно що виборців купили .

Р
Руслан

АГА, ваші ЄЦівські експерти можуть піти в одне дуже темне місце, аби диктувати умови в угорськомовному вароші. Ко така Бізіля, іршавська невістка, для Берегова. Виграє Золтан Бабяк бо та людина хоч і погано говорить по українськи, знає свою справу. Не то што Бізіля думає што своєю пи..ю повоняє та кось на той запах піде голосувати

Читайте також