Вибух на підводному човні в Індії: є жертви (ФОТО)

17
0

За словами міністра оборони Індії, багатьом морякам вдалося врятуватися.

Він також висловив співчуття з приводу загибелі моряків, проте не назвав точну кількість загиблих, йдеться в повідомленні ВВС. 

Раніше повідомлялося, що на борту може бути щонайменше 18 моряків.

Місцеві ЗМІ інформують, що пожежу локалізовано, а сама субмарина частково затоплена. Раніше були повідомлення про те, що кільком членам екіпажу вдалося врятуватися, і що декого із поранених доставлено до лікарні.

Вибух стався невдовзі після півночі. Пожежникам вдалося погасити вогонь лише через кілька годин.

Поки що невідомо, що саме спричинило вогонь на підводному човні "Сіндхуракшак". Індійське телебачення показало вражаючі кадри з величезним полум’ям, яке освітлює нічне небо. Дим від вогню видно в багатьох районах мегаполісу.

Розслідуванням справи вже займається військово-морська комісія, однак у розмові з ВВС чиновники висловили підозру, що аварію спричинила помилка на борту, а не зовнішні чинники.

Збудована в Росії

"Сіндхуракшак" - одна з десяти субмарин проекту 877 "Палтус", які Делі купила в Москви в період від 1986 до 2000 року.

Підводний човен оснащений комплексами ракетної зброї Club-S з крилатими ракетами типу "Калібр".

Як повідомляють індійські ЗМІ, 16-річна субмарина на дизельному ходу тільки нещодавно повернулася з Росії, де проходила масштабну перевірку і техобслуговування.

У лютому 2010 року на борту "Сіндхуракшака" сталася нештатна ситуація: при пожежі в паливному відсіку пришвартованого на базі ВМС в Вішакхапатнамі судна загинув підводник, після чого підводний човен попрямував до Росії на переоснащення.

У понеділок Індія спустила на воду перший авіаносець власного виробництва "Вікрант", який влада країни назвала "предметом особливої гордості".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також