Вибираємо мікрохвильовку правильно

17
0

Сучасну кухню важко уявити без мікрохвильової печі. Вона міцно увійшла в побут. Відрізняється тим, що з її допомогою можна легко розігріти будь-яку страву або приготувати свіже, швидко і якісно розморозити.

Завдяки даним можливостям, мікрохвильовка займає гідне місце на кухні, входить в категорію необхідних побутових приладів. Крім звичайних магазинів, її можна придбати і в інтернеті.

Основні види

Щодо функціональності і пристрої, мікрохвильові печі бувають з:

  • Тільки мікрохвилями - самий просто варіант. Застосовується для розморожування, розігрівання продуктів харчування, приготування гарячих простих страв, наприклад, бутербродів овочів, м'яса. На сучасному етапі популярними стали моделі інверторного типу з турбо режимом. Їх переваги в тому, що працюють тихіше, мають більш об'ємну камеру і турбо-режим.
  • Грилем і мікрохвилями - даний варіант, має крім попередніх функцій, ще й гриль. Це означає, що можна розморожувати продукти, розігрівати і смажити. Останнє відбувається завдяки вбудованому грилю, він знаходиться зверху. Буває кварцовим і у вигляді Тена.

З мікрохвилями і грилем - відрізняється подібний варіант тим, що є універсальним мікрохвильовим пристроєм, який може використовуватися як звичайна духовка. Завдяки своїй функціональності, підходить для невеликої сім'ї та кухні з обмеженим простором, де важко розміщувати додаткову побутову техніку. Крім згаданих можливостей, в такій мікрохвильовці можна випікати вироби з тіста.

До різновидів мікрохвильових печей відносяться також вбудовані варіанти або звичайні. Який вибрати, залежить від конструкції кухні і особистих переваг користувачів.

На що звернути увагу?

Вибираючи мікрохвильову піч, багато хто стикається з такими нюансами, як:

  • Тип управління. Існують СВЧ з механічною, кнопкової і сенсорною панеллю управління. Зустрічаються також комбіновані варіанти. Вибір залежить не тільки від зручності використання, а й легкості догляду. До того ж, у кожного покупця свої переваги.
  • Вид внутрішнього покриття. Всі мікрохвильові печі, зокрема, їх внутрішня частина, виготовляються зі сталі. Деякі мають емальоване покриття або керамічне. Найдовговічніший, але і дорогий - це биокерамика. Такі нюанси впливають на ціну і догляд за СВЧ-піччю.

Важливе значення має і додатковий функціонал. З найбільш популярних - це можливість парового очищення і видалення запахів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також