Вибираємо паркетну дошку правильно

18
0

Існує багато різних матеріалів для створення затишку в будинку або квартирі. Більшість сучасних видів стали значно зручніше і довговічніше, але деякі елементи залишаються незмінними багато років, наприклад, паркетна дошка.

Придбати її можна в інтернет-магазині за пошуковим запитом - паркетна дошка купити або звернутися в компанію Світ паркету. Її співробітники допоможуть знайти підходящий варіант.

Види деревини

Популярність паркету залишається незмінною завдяки матеріалу виготовлення - натуральної деревини. Найчастіше використовуються такі породи:

  • Горіх - не дуже тверда деревина, але має гарну зносостійкість, не змінює своїх властивостей під впливом прямих сонячних променів, має гарний відтінок.
  • Клен - на вигляд ніжна деревина, але, насправді, досить міцна і стійка до зовнішнього впливу. Красиво виглядає в невеликих приміщеннях.
  • Дуб - найпопулярніший вид деревини через своїх основних характеристик - стійкість до перепаду температур, довговічність, міцність.
  • Вишня - легко піддається обробці, має підвищену еластичність і необхідну міцність. Цінується за красиві відтінки і однорідну структуру.
  • Бук - цінується за світлі відтінки. Сама по собі деревина не дуже міцна, тому проходить спеціальну обробку.

Крім традиційних видів порід дерев, іноді використовуються екзотичні, наприклад, венге або кемпас. Відрізняється така деревина підвищеною щільністю і незвичайними відтінками.

На що слід звернути увагу при виборі?

Крім порід деревини, для паркету важливі такі критерії як:

  • Розмір. Зазвичай паркетна дошка має стандартні розміри - ширина в межах 200 мм, довжина - до 2,5. Товщина різна, але не більше 26 мм.
  • Покриття. Для естетичної привабливості і більш тривалої експлуатації, дошку для паркету покривають лаком або маслом. Це дві різні технології. Масло вважається повністю безпечним, з точки зору екології, але потребує періодичного повторній обробці.
  • Система замків. Існує кілька видів замкових систем. Від них залежить надійність підлогового покриття. Найбільш практичними вважають T-Lock і UniClinic.
  • Полосность. Існують вироби багатосмугові і односмугові. Відрізняються вони кількістю рядів ламелей. Чим менше смуг, тим підлогу більше нагадує звичайний з дощок. Однак його якість трохи нижче.

Крім згаданих критеріїв, має значення і селекція паркетної дошки, вона залежить від способу розпилу сировинного матеріалу. Це впливає на зовнішній вигляд дошки і всього покриття, а також його якість.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також