Видовищні матчі Прем’єр-Ліги

16
0

21 тур чемпіонату України вийшов цікавим і безкомпромісним. Чого варта лише поразка «Шахтаря» в Львові та дербі «Металіста» й «Дніпра». Безумовно, такі матчі лише прикрашають наш чемпіонат.

«Металіст» – «Дніпро» – 2:2 (0:1)

«Металіст»: Горяінов, Фініньо, Обрадовіч, Штетіна, Едмар, Валяєв, Олійник (Воробей, 87), Ткачов (Девіч, 46), Шарпар, Тайсон, Хавьєр.

«Дніпро»: Лаштувка, Русол, Стрініч, Денисов (Джуліано, 46), Чеберячко, Інкум, Кравченко, Ротань (Шахов, 62), Селезньов (Назаренко, 69), Гладкий, Коноплянка. 

Попередження: Шарпар (11), Денисов (28), Інкум (31), Обрадовіч (52), Селезньов (68), Тайсон (70), Коноплянка (79).

Голи: 0:1 – Коноплянка (45), 0:2 – Коноплянка (71), 1:2 – Хавьєр (73), 2:2 – Хавьєр (81).

Матч між "Металістом" і "Дніпром" не інакше як "шаленим" назвати не можна. Те, що продемонстрували обидва суперники, можна зі стовідсотковою впевненістю відносити до найкращих зразків скарбнички світового футболу.

Домашній матч проти дніпропетровського клубу підопічні Мирона Маркевича розпочали не найкращим чином. Із перших хвилин матчу гості заволоділи ініціативою і притиснули харківський клуб до власних воріт. Як завжди гіперактивним у "Дніпра" був Коноплянка, який то на правому, то на лівому фланзі таранив захист "Металіста".

Ближче до закінчення першого тайму гра вирівнялась, команди багато боролися у центральній зоні, обмінюючись швидкими атаками. А за пару хвилин до завершення першої половини зустрічі все той же Коноплянка не залишив шансів Горяінову – після відскоку м'яч просто-таки ліг на ногу гравця "Дніпра" і він гарматним ударом спрямував його під поперечину.

За хвилину потому стався епізод, який міг повністю вплинути на результат і перебіг матчу, але Селезньову трохи не вистачило точності, і він лише перевірив на міцність перекладину воріт стадіону "Металіст".

Початок другого тайму пройшов у тому ж ключі, що й перша половина зустрічі. На 60 хвилині тепер уже гравці "Металіста" двічі перевірили міцність стійок воріт свого стадіноу, після чого Девіч забив. Але з офсайду. А за десять хвилин Коноплянка продемонстурвав, що не лише бразильці вміють красиво забивати. Удар, якого завдав Євген, був просто феноменальним – холоднокровний, технічний, точний, під саму поперечину. І знову без шансів для голкіпера. 0:2. 

Здавалося, що майже всі питання в матчі зняті, але за дві хвилини Хавьєр виконав чи то штрафний удар, чи то простріл, на який ніхто з партнерів не відгукнувся, тим самим дезорієнтувавши голкіпера "Дніпра". І в "Металіста" з'явилася надія.

Трибуни переповненого харківського стадіону гнали свою команду вперед, і наступні хвилини для голкіпера, захисників та вболівальників "Дніпра" були, як кажуть, "валідольними". Неймовірно потужний штурм воріт Лаштувки закіничвся голом Хавьєра, який після подачі Фініньо п'ятою переправив м'яч у сітку воріт дніпропетровського клубу. 

До фінального свистка обидві команди мали можливості вийти вперед, але футбольний бог вирішив, що нічийний рахунок найбільш закономірний. Як сказав колись один мудрець: "Нема сильнішого серед рівних".

І дійсно, після перегляду таких матчів хочеться дивитись ігри українського чемпіонату. Команди відпрацювали на повну, гра принесла безліч емоцій і вражень. Тому залишається лише чекати наступних турів, адже, враховуючи, що "Шахтар" поступився "Карпатам", інтрига все ще зберігається. І, судячи з того, що показали сьогодні "Дніпро" й "Металіст", боротьба за місце в Лізі Чеміпонів, куди мітять обидва клуби, буде дуже серйозною.

«Карпати» – «Шахтар» – 1:0 (0:0)

«Карпати»: Богатінов, Мілошевіч, Ощипко, Кожанов (Годвін, 71), Худоб'як, Голодюк, Балажіц, Ткачук, Лукас (Кополовець, 66), Федецький, Кочіш (Зеньов, 86).

«Шахтар»: П'ятов, Л. Адріано, Вілліан (Д. Коста, 62), Едуардо, Степаненко (Віценець, 74), Гай (Жадсон, 54), Мхітарян, Рац, Чигринський, Срна, Ракицький.

Попередження: Ощипко (11), Федецький (18), Степаненко (40), Худоб'як (68), Рай (88), Богатінов (90+3).

Гол: 1:0 – Кочіш (57).

Звітного матчу очікували багато вболівальників. "Шахтар" набрав непогану форму в Лізі Чемпіонів, але в чемпіонаті йому дещо важко дався поєдинок проти "Севастополя". "Карпати" ж у минулому турі вирвали одне очко в Києві у грі з непоступливим "Арсеналом".

Окрім того, інтерес підігрівався тим фактом, що львів'яни завдали поразки "гірникам" у фіналі іспанського турніру Copa del Sol. Тоді переможним виявився удар Худоб'яка. У першому колі "Шахтар" здобув мінімальну перемогу, тому можна було очікувати позитивного результату для "левів" і цього дня.

Загалом, можна константувати: те, що не відбулося в Сімферополі минулого тижня, сталося цього. "Гірники" не просто втратили очки, а програли. Автором забитого м'яча можна вважати відразу двох гравців, адже після удару Кожанова м'яч невідомо чи летів у ворота, а Кочіш його підправив. Це й був переможний удар.

Перший тайм пройшов на високих швидкостях, але без небезпечних моментів. Можна пригадати лише удар головою Адріано, який відбив Богатінов. Новий воротар "Карпат" взагалі був одним із найкращих, якщо не найкращий. Македонець не раз рятував львів'ян, довівши, що його придбання не було провальним.

Луческу поводив себе спокійно, але після пропущеного м'яча занервував, зробив дві заміни, які йому не допомгли. Очевидно, досить довго його підопічні святкували вихід у чвертьфінал Ліги Чемпіонів.

Останні півгодини поєдинку "Карпати" провели впевнено, не давши "Шахтарю" довести справу до небезпечних моментів. Якщо давали, то чудово діяв воротар. У завершальні хвилини гості навіть погодилися на поразку, адже особливо не йшли вперед, при цьому були провали в захисту. І щастя П'ятова, що нападники були неточними в завершальних ударах.

Таким чином, якщо "Динамо" переможе "Ворсклу", то відстань від "Шахтаря" скоротиться до дев'яти очок. Тобто боротьба за чемпіонство ще не завершилася!

«Динамо» – «Ворскла» – 2:0 (0:0)

«Динамо»: Шовковський, Бетао, Попов, Алмейда, Даніло, Вукоєвіч, Нінковіч, Гармаш (Шевченко, 73), Мілевський (Ярмоленко, 43), Кравець, Гільєрме (Єрьоменко, 46).

«Ворскла»: Долганський, Селін, Даллку, Чеснаков, Лешко, Пєсков, Краснопьоров (Оберемко, 77), Маркоскі, Кулаков, Сачко (Янузі, 61), Осипенко (Єсін, 86).

Голи: 1:0 – Кравець (58), 2:0 – Ярмоленко (60).

Попередження: Пєсков (22), Лешко (79). 

Київське "Динамо" зуміло скористатися поразкою "Шахтаря" в матчі з "Карпатами" і скоротило відставання від першого місця до дев`яти очок. У завершальній зустрічі 21 туру "Динамо" в Києві здолало "Ворсклу" з рахунком 2:0. 

За чотири дні до матчу з "Манчестер Сіті" в 1/8 фіналу Ліги Європи динамівці намагалися зберегти сили, і це їм вдалося.

Команда Миколи Павлова зуміла протистояти на рівних з киянами лише в першому таймі. Більш того, "Ворскла" була небезпечнішою в атаці і тричі влучала в площину воріт, а динамівці – лише одного разу. Двічі після ударів Осипенка столичну команду рятував Шовковський. 

У "Динамо" ж гра не клеїлася. Можливо, тому й була причина – відсутність шести гравців, які виходили в стартовому складі в грі з "Манчестер Сіті".

Наприкінці першого тайму "Динамо", схоже, на тривалий час втратило Мілевського, який невдало приземлився на руку і не зміг продовжувати гру.

Заміни ж Юрія Сьоміна спрацювали на всі 100%. Спочатку Кравець, який "мазав" по воротах, пробив у кут воріт і вивів свою команду вперед. Уже через дві хвилини Ярмоленко красиво пробив у дев`яту воріт Долганського і зробив рахунок 2:0.

"Ворскла" зрозуміла свою долю в цій грі вже після другого голу, але грала до останнього. Бажання у команди з Полтави вистачало, а ось моментів вже не було.

Після матчу проти "Манчестер Сіті" футболістам "Динамо" було фізично важко у протистоянні з "Ворсклою".

Про це в ефірі каналу "2+2" заявив наставник киян Юрій Сьомін.

"Герої – футболісти, які особливо другий тайм провели дуже добре. Нам були потрібні перестановки. Було складно після "Манчестер Сіті" чисто фізично. Сьогодні був дуже прийнятний для нас тур, в якому втратили очки "Шахтар", "Дніпро" і "Металіст", але, найголовніше, що ми дуже серйозно налаштувалися на "Ворсклу", – сказав він.

"Нікого не хотілося виділяти, хоча Артем Кравець забив і досить непогано відіграв. Нам необхідна була ротація, і ці футболісти проявили себе по-різному: хтось краще, хтось гірше. Ще роботи багато. Що стосується травми Мілевського, то поки не знаю, наскільки у нього серйозна травма", – зізнався Сьомін.

У матчі проти «Ворскли» Артем Мілевський зазнав серйозної травми – перелому руки.

Про це на післяматчевій прес-корнференції заявив наставник киян Юрій Сьомін.

"Хороший результат для нас, але нехороша ситуація з травмою Мілевського. Перший тайм залишав бажати кращого, але в другому я задоволений грою. Були забиті красиві голи", – сказав він.

Також Тренера зазначив, що у Артема Мілевського перелом руки.

На питання, як йому форма Алієва, Сьомін відповів: "Досить непогана. Два голи, дві передачі. Фізичний стан поки не найкращий. Він може вийти в Дніпропетровську", цитує тренера dynamomania.com

«Оболонь» – «Металург З» – 1:0 (0:0)

"Оболонь": Рибка, Лозінський, Бондаренко (Толстяк, 90+4), Худзік, Г. Баранець (Путраш, 86), Сібіряков, Пластун, Кучеренко (Б. Баранець, 53), Лупашко, Ільків, Сапай.

"Металург": Руденко, Цуріков, Тейку, Опанасенко, Матеус, Єременко (Скепський, 75), Ашраф, Фабіо, Жуніор (Сидорчук, 80), Нестеров, Ліма.

Голи: 1:0 – Г. Баранець (72).

Попередження: Єременко (29), Сапай (36), Ільків (42), Фабіо (56), Матеус (58).

«Металург» Д – «Севастополь» – 1:0 (1:0)

"Металург": Бандура, Воловик, Чечер, Аделей, Маріо Сержіо, Лазіч, Фернандеш (Прийма, 74), Годін (Іванко, 61), Голайдо, Дімітров, Танаса (Аді, 76).

"Севастополь": Вєремко, Дуляй, Шевелюхін, Жабокрицький (Ківа, 69), Ференчак, Ібраїмі (Шевчук, 59), Допілка, Болохан, Агахова, Мате (Шандрук, 31), Скоба.

Гол: 1:0 – Годін (4)

Попередження: Шевелюхін (22), Фернандеш (42), Аді (87), Ківа (89).

«Таврія» – «Кривбас» – 2:1 (2:0)

"Таврія": Стойко, Донець, Марковіч, Джурічіч, Корнєв (Каблаш, 61), Ідахор, Монахов, Шиндер (Фещук, 50), Галюза, Любеновіч, Платон (Причиненко, 84).

"Кривбас": Боровик, Лисицький, Сердюк, Матіч (Валєєв, 84), Канкава, Іващенко, Федорчук, Єслінек, Максимов, Бартуловіч (Бабатунде, 53), Кіцута (Васільєв, 28).

Голи: 1:0 – Шиндер (21), 2:0 – Шиндер (24), 2:1 – Іващенко (71 пен).

Попередження: Корнєв (53), Джурічіч (76), Канкава (82), Стойко (87).

«Волинь» – «Арсенал» – 0:0

"Волинь": Неділько, Ващук, Сімінін, Карковський, Ізворану, Стевіч, Бутко, Герасим'юк (Парасків, 46), Зозуля, Пищур, Лисенко (Лопес, 53 (Павлов, 75)).

"Арсенал": Погорілий, Єщенко, Польовий, Матюхін, Шершун, Богданов, Грицай, Гусєв, Аржанов, Шацьких, Мазілу (Ковпак, 64).

Попередження: Зозуля (13), Шершун (18), Стевіч (21), Грицай (49), Шацьких (54), Богданов (81), Ізворану (90+1).

«Іллічівець» – «Зоря» – 2:2 (1:1)

"Іллічівець": Шуст, Невмивака, Гречишкін (Яворський, 70), Чайковський, Ярошенко (Картушов, 26), Тищенко, Путівцев, Пуканич, Окріашвілі, Кривошеєнко (Федотов, 62), Антонов. 

"Зоря": Шуховцев, Тесак, Єзерський, Полянський, Ковальов, Каменюка, Сілюк (Хомченовський, 59), Касьян (Фомін, 68), Ліпатрія, Лазарович (Мадоу, 85), Білий.

Голи: 0:1 – Білий (30), 1:1 – Пуканич (41), 2:1 – Пуканич (75), 2:2 – Полянський (79).

Попередження: Єзерський (22), Чайковський (51), Окріашвілі (64), Ліпартія (79), Полянський (90).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також