Види кормів для котів та критерії їх вибору

37
0

Продумуючи раціон для вихованця, господарі обирають між двома типами харчування – натуральна їжа та виробничі корми.

Другий варіант краще як мінімум з двох причин:

  • відсутність необхідності продумувати раціон з підрахунком калорій та поживних речовин;
  • наявність у складі вітамінів та мінералів, необхідних для зростання та розвитку тварини на кожному етапі життя.

Типи кормів

Існує кілька видів промислового харчування. Кожен має свої особливості, які необхідно враховувати під час виборів корму для вихованця.

  • Сухий

Сухий корм зручний у зберіганні. Він підходить для людей, які часто відсутні вдома. Досить насипати в миску денну норму корму і вихованець її з'їдатиме протягом дня. Така їжа не зіпсується та не втратить смакових якостей. У гранулах сухого корму відсутня рідина, тому важливо стежити, щоб кіт випивав достатню кількість води.

Консерви

Ароматні консерви для кішок є улюбленими ласощами пухнастих вихованців. Вони представлені у широкому асортименті. Консерви зручно використовувати та дозувати. Однієї баночки такого корму вистачає на прийом їжі.

  • Вологі корми

Вологі корми продаються у двох варіантах:

  • шматочки м'яса у соусі або желе;
  • паштет.

Вони містять достатню кількість води.

Критерії вибору корму

Насамперед слід орієнтуватися на реакцію тварини — коти не будуть їсти те, що їм не смакує. Краще спочатку купити кілька варіантів різного корму і дивитися, який припаде до душі вашому вихованцю. Вибирати його потрібно керуючись не лише смаковими уподобаннями кота, але й іншими критеріями.

  • Вік кота

Корми для маленьких кошенят сприяють зміцненню кісток та зубів. Для літніх вихованців слід вибирати спеціальне дієтичне харчування.

  • Порода

Сьогодні на полицях магазинів можна зустріти корми для різних порід котів. Вони дбають про особливі потреби вихованця залежно від особливостей їхнього організму.

  • Особливості здоров'я

Для котів з алергією випускають гіпоалергенні корми. Також є спеціальні лінійки для виведення вовни, для кішок, які страждають на хвороби шлунково-кишкового тракту, нирок та інших органів.

Виробничий корм для котів наситить організм вихованця всіма необхідними вітамінами та мінералами, додасть йому життєвих сил та енергії. Важливо, щоб вона припала до смаку тварині і містила багато натуральних компонентів.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також