Вихідні дні були щедрими на митні правопорушення

6
0

та Чопські митники не дрімали

«Щедрими» на порушення митного законодавства виявилися останній день жовтня та перші два дні листопада, упродовж яких працівниками Чопської митниці було виявлено 15 спроб незаконного переміщення товарів через митний кордон України, загальна вартість яких склала 111 тис.грн.

Третину всіх правопорушень склали випадки незаконного переміщення тютюнових виробів - у 5 випадках співробітниками митного поста «Тиса»  вилучено майже 1,5 тис. пачок сигарет, загальною вартістю 2 733 грн. Ще в 4 випадках працівниками митниці було вилучено промислових товарів, трикотажних виробів та взуття, загальною вартістю 28 610 грн., які громадяни намагалися незаконно ввезти на територію України.

 31.10.08 жителька Берегівського району Закарпатської області, яка слідувала міжнародним потягом сполученням „Будапешт-Чоп` під час митного контролю не заявила при усному опитуванні та в письмовій декларації про наявність у неї 231 кг ковбаси угорського виробництва «Рulyparizsi», яку працівники митниці виявили у вагоні. М`ясні вироби загальною вартістю 4 620 грн. вилучені, а відносно громадянки України заведено справу про порушення митних правил.

 Не пощастило у вихідні дні і жителю м. Івано-Франківськ, який повертався з Німеччини на Україну легковою автомашиною „Мазда-929`1987 року випуску. Під час проходження 01.11.08 прикордонного та митного контролю на митному посту «Тиса» було виявлено розбіжності номерного позначення кузова автомобіля, з даними, зазначеними у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. По даному факту митницею складено протокол про порушення митних правил, а легковий автомобіль вартістю 9010 грн. вилучено і його подальшу долю буде визначати суд.

 Закінчилась фіаско і спроба двох тимчасово не працюючих мешканців Чернівецької області, які повертаючись з Італії в Україну не заявили за встановленою формою відомості про переміщувані ними предмети. Так, в одному випадку у вантажному відсіку мікроавтобуса серед особистих речей було виявлено у розібраному стані мотоцикл іноземного виробництва „КТМ Dakar` 2008 року виготовлення з об`ємом двигуна 999 см куб., вартість якого склала 54 063 грн. В іншому мікроавтобусі митники виявили два розібраних мотоцикли «Ноnda» з об`ємом двигуна 125 см куб.,вартість яких склала 8 тис. грн.

 В обох випадках громадяни України, які намагалися незаконно перемістити виявлені мотоцикли, знали про необхідність їх митного оформлення на кордоні, однак ні документів на транспортні засоби, ні коштів необхідних для сплати належних платежів вони не мали. В результаті відносно громадян України заведені справи про порушення митних правил, мотоцикли вилучені митницею. На разі встановлюється чи не були вони викрадені у Європі.

 Цікаву знахідку виявили працівники Чопської митниці під час митного огляду міжнародного поштового відправлення, яке слідувало з австрійського міста Нікельсдорф адресату, який проживає в Луганській області. У митній декларації було заявлено про наявність у ньому «подарунку для дітей», однак, здивуванню митників не було меж, коли в посилці було виявлено 44 шт. DVD дисків з фільмами порнографічного характеру.

 З огляду на те, що чинним законодавством пересилання та обіг товарів та продукції порнографічного характеру заборонено, у т.ч. й пересилання поштою, виявлені диски вилучені. Митницею по даному факту заведено справу про порушення митних правил за ознаками ст.341 та ст.352 Митного кодексу України, повідомили ЗІА `Простір` з прес-служби Чопської митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також