Вихованцям Свалявського центру соціально-психологічної реабілітації розповіли про професії

4
0

Триває пора довгоочікуваних, веселих, гомінливих літніх канікул у наших учнів. Але відпочинок повинен бути активним, корисним.

Не секрет, що літом під час канікул наші діти живуть своїм власним життям, насолоджуються річками, сонцем і вседозволеністю. Тому профорієнтаційні заходи у дитячих оздоровчих таборах – це чудовий шанс для дитини і повчитися, і погратися. Підтвердженням цьому є проведення різноманітних заходів в оздоровчих літніх таборах центром зайнятості Свалявського району.

Діти – це особлива категорія. У своєму дитячому світі вони думають і живуть за своїми особливими законами й правилами. Те, що ми дорослі, вважаємо грою або примхою, для них – сенс життя і мета. У дитячому віці добре проявляються задатки та здібності до тієї чи іншої професії. Граючись діти підсвідомо вибирають для себе роль, яка їм є близькою. Коли вони підростають, і гра в лікаря або вчителя переростає в думку про майбутню професію, настає наша черга допомогти дитині зробити правильний, упевнений вибір.
 
Так, 02 серпня 2012 року, в дитячому оздоровчому таборі «Закарпатського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Свалява», була проведена презентація професій.
 
На початку зустрічі, спеціаліст Свалявського центру зайнятості – Тетяна Барта розповіла дітям про соціальні послуги, які надаються службою зайнятості учнівській молоді, зосередила увагу присутніх на важливості правильного вибору професійного шляху.
Тетяна Барта, розповіла дітям про типи професій, такі як: «Людина – природа», «Людина – техніка», «Людина – людина», «Людина – знакова система», «Людина – художній образ», розказала про види діяльності, предмети праці, основні вимоги, що ставляться професією до особи, та приклади професій.
 
Під час індивідуальних бесід та консультацій, спеціаліст центру зайнятості надала діткам рекомендації щодо вибору професійного шляху з урахуванням потреб ринку праці. Захід пройшов цікаво, жваво і змістовно. Діти отримали багато корисної інформації, яка, сподіваємося, допоможе їм зробити виважений і свідомий вибір майбутньої професії.
 
Фахівці Свалявського районного центру зайнятості й надалі будуть проводити такі виїзні профорієнтаційні заходи, адже дуже важливо своєчасно надати кваліфіковані поради дітям, особливо середнього та старшого віку, які вже сьогодні стоять перед найважливішим вибором у своєму житті – вибором професійного майбутнього.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також