Викидають меблі, килими та двері: у Словаччині розпочався "тиждень габаритного сміття" (ФОТО)

11
1

Щороку багатьох у містах та селах Словаччини розпочинається осінній "тиждень габаритного сміття". Це дозволяє мешканцям позбутися великогабаритних відходів, такі як старі килими, меблі чи двері, які занадто великі для звичайних контейнерів для збору змішаних побутових відходів.

Наприклад, у місті Міхаловце розпочнеться осінній збір великогабаритних відходів розпочався у понеділок і триватиме до 27 жовтня.

«У вашому районі великогабаритні відходи вивозитимуть лише в один день разом з іншими міськими відходами. У цей день вивантажуйте ці відходи на "зеленій смузі" перед будинком або на інше вільне місце», - повідомили в соціальній мережі міста Міхаловце.

Збір великогабаритних відходів триватиме до 27 жовтня, тоді ж здійснюватиметься і збір відходів, що містять шкідливі речовини. Це, наприклад, розчинники, старі фарби, клеї, залишки пестицидів, а також ганчір’я та рукавички, забруднені забруднювачами, або забруднена упаковка, що не підлягає переробці.


«Вони збиратимуться безпосередньо з ваших домівок у той самий день, що й муніципальні відходи, і в той самий день, що й великогабаритні відходи, з 16 по 27 жовтня», — повідомили в мерії Міхаловце.

При цьому зазначили, що до великогабаритних відходів не відносяться, наприклад, телевізори та холодильники, а також біовідходи, будівельне сміття та шини, і таке сміття не збиратимуть.

Натомість нагадали, що протягом року населення може безкоштовно здавати великогабаритне сміття, а саме електричні відходи, біовідходи та побутові відходи, що містять шкідливі речовини, на майданчиках прийому на вулиці Партизанській, 55 та на вулиці Ластомирській, 2.

Чи існує подібна акція в населених пунктах на Закарпатті у комунальних службах з'ясувати не вдалося.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Є
Єцик

Так це Європа, де сміття не муляє нікому очі , бо все під контролем.

Читайте також