Винахід закарпатця потрапив у топ-33 українських стартапів

17
8

Мова про створення паперу з опалого листя, що винайшов 11-класник Валентин Фречка з закарпатського села Сокирниця, що на Хустщині.

За останні кілька місяців закарпатський школяр став справжньою зіркою, адже про його винахід дізналася не тільки вся Україна, а й закордоном, де його було відзначено окремо.

– З розробкою мені ніхто не допомагав, все робив сам. Сам в Україні і сам у всьому світі, – розповів Валентин Фречка на фіналі конкурсу стартапів, який пройшов 16 травня в Києві та де було представлено 33 найперспективніших українських стартапи. Конкурс організувало Міністерство освіти та науки.

У спілкуванні з журналістами Валентин зізнався, що мріє навчатися в США, але планує повернутися назад в Україну та працювати на батьківщині.

Стартап Валентина не переміг у конкурсі, але має неабияку перспективу.


Радимо також переглянути наші інші матеріали про юного винахідника:

Коментарі

Б
Буркут

Екологу; Пане еколог ,а чи доцільно буде будувати підприємства , або цехи з переробки листя ,які будуть працювати максимум 2-3 місяці ? І чи дійсно в кубічних обємах того листя буде так багато в парках і містах , що можна запустити завод ? Най рахують економісти . Но а з лісів брати листя ніхто не дозволить .

1
16:37

Дякувучи капіталістичному інтернету,амиріцьким цифровим тихнологіям,кацапський чобіт тоже має слово.Ни сховзнися на собствинному висирови.

Е
Еколог

Буркуту: ви маєте рацію, звісно, в лісах листя потрібні грунту і самому лісу - це і основа харчування дерев, і місце для життя комах, хробаків, котрих їдять птахи, тварини і так далі. АЛЕ. Скільки листя в нас спалюється по містах та й селах? скільки його в кращому випадку вивозиться на звалища, де воно гниє та виділяє звалищний метан? Наш народ дуже примітивний, не знайомий навіть з компостуванням, тому палить це листя всю осінь - дихати неможливо. Що вже казати про міські комунальні господарства. Отже, винахід хлопця дуже потрібний, от тільки не нам. І невдовзі ми купуватимемо цей листяний папір, який для нас виробить та ж Чехія чи Польща. Можливо, і руками наших розумних співвітчизників, які тільки й здатні, що лити жовч на більш успішних земляків.

В
відповідь

До Буркут.Правильно говорите,але в постмайданній бандитській державі в хащах вже дерев немає.То екологи не бачать? До придура 10:32.Тобі пудрити,заперевальний гною,неє чого.Коробка пуста.Лижи дале америцький чобут, блювотиння капіталістичноє!

Б
Буркут

Листя котроє упало треба самив хащі , листя ото є удобрення для дерев на бідних зимлях .Ото вам любий еколог упувість .

M
Miko

Молодець пацан,його винахід піде в дію.тільки не зупиняйся .респект(на дебілів не ведися)

0
09:28

Не мають майбутнього в Україні твої московські куратори.Доведеться тобі повернутись на Росію до своїх хазяїнів.США тому і є сильною державою,бо притягує до себе молоді таланти із усього світу.Не має майбутнього у нафтогазобензоколонки...Куму мозги пудриш кацапоголовий.

З
закарпатець

так любий гранд на освіту в США, після завершення навчання в США передбачає ТІЛЬКИ(!!!) повернення на Україну... Винахід, звичайно без майбутнього, але великий ПЛЮС у цій справі саме те, що хлопець вчиться і прагне до знань і не розбавляє свій дорогоцінний час пивом, сигаретами та всякою дурнею... Батькам Валентина - РЕСПЕКТ!

Читайте також