Винахідник з Мукачева запатентував унікальний пристрій для витягування хребта (ФОТО)

34
16

Іван Котурбач займався розробкою моделі майже два роки.

Нещодавно Державна служба інтелектуальної власності Україна видала йому патент на модель – пристрій для витягання хребта. Про це розповідає Мукачівська міська рада. 

Як зазначив на презентації моделі професор  кафедри загальної хірургії УжНУ Василь Шимон пошкодження спинного мозку та травми хребта є однією з найактуальніших проблем в ортопедії та травматології.

60-70% всіх хворих, які потребують реабілітації, становлять саме хворі з травмами хребта та захворюваннями опорно-рухової системи.

Тому нові винаходи в цій галузі медиками щиро вітаються. Винахідник Іван Котрубач зауважив, що його пристрій пристосований для ефективного витягання хребта лише вагою свого тіла та дає можливість довготривалого перебування пацієнта на пристрої без больових відчуттів та закріплення результату витягання.

За рахунок фіксації ніг на пристрої хребет пацієнта витягується масою власного тіла. На пристрої можливо регулювати кут нахилу і підйом тіла, силу витягання хребта. 

Це можливо зробити або самостійно за допомогою пульта з приводним механізмом, або за участі медичного працівника. Тривалість перебування пацієнта у вибраному найефективнішому положенні ліжка залежить від ступеня важкості змін хребта пацієнта та розраховується за методикою.

Реабілітацію на пристрої проводитимуть виключно з призначенням лікарів і проводитимуть їх спеціально підготовлені фахівці.

Коментарі

Д"
До "До іванка" 2

Шановний Іван Іванович, приємно, що ви вирішили відповісти і описали свій пристрій, але суть від цього не міняється. А заздрити я мушу, бо не всі у вашому віці можуть витримати п'яний секс-марафон наташки сабовки!!!)))

НБ
Не Байдужий

Шимона потрібно з другої сторони привязати і розірвати!!!! Люди остерігайтеся цього пройдисвіта,афера і т.д. в ньому нема нічого людяного. З власного досвіду пишу,за свої гроші ще й скалічив...

Д«
До «До іванка»

Судячи по вашому коментарю, ви дуже «грамотна» людина. Залиште свої фантазії при собі, не потрібно їх в цьому місці оприлюднювати. В даній статті представлено пристрій МЕДИЧНОГО призначення, і відповідно, тут потрібно висловлювати думки стосовно даного винаходу, а не показувати свою заздрість та неадекватність.

ДІ
До іванка

Но до чого го та ненаситна сабовка довела... чоловік постіль для БДСМ-ма запатентував)))

Є
Євген

Переглянувши коменти мушу зауважити вибіркову толерантність т.з. модераторів до оприлюдненого. Погляньте на себе у люстерко і виголосьте відповідний епітет, шелихвісти!

С"
санаторій "Синяк"

Іванку но нащо ти й надалі займаєшся аферизмом??? кради й надалі помалу ліс, як го кравись до сих пір, який до Біса з тебе "винахідник"??? ти типовий злодюга-волюцюга...ну а Шимон скоріш за все "знав" немалі гроші (найпопулярніше - відкат) та йому чхати що там лісник Котурбач вигадав. Чергова АФЕРА!!! А для розумників яку тут апелюють до Державної служби інтелектуальної власності України, яка видала йому патент, то ЗА ГРОШІ ВАМ ДАДУТЬ патен на "перпетум мобіле" - вічний двигун. НЕ ВІРТЕ АФЕРАМ, тим більш що нас дурять на рівні президента....

ДП
До по чесному

Передивився ролик за Вашим посиланням. Там зовсім інший апарат. Пр перше,не зручний,погана фіксація ніг,багато регуліровок ручних.По друге,використовується лише сила тяжіння,яка діє на тіло.По третє,відсутнє додаткове витяжне навантаження.А в пристрої Котурбача електроталі дають змогу використовувати дискретне навантаження і можливість регулювати.Не будьмо такими злими.Людина приклала масу зусиль,робить благодатну справу! А ми обливаємо брудом!

ПЧ
по чесному

винахід чи дорогий невдалий плагіат Inversion Table???навіщо видумовувати велосипед якщьо е marcedes ??https://www.youtube.com/watch?v=b22B0l25_LM

1
1555

Котурбач в свій час не один дубик дав спилити. Як був афером так і лишився. ))))

О
Олег

В Києві в одному з салонів краси вже довгий час таке роблять http://goodlooktseh.com.ua/rent-workplace-in-beauty-salon-kiev-ukraine/

ДВ
До Васі

Якшо шимон позитивно оцінив це багато про що говорить? Про що саме? Що цей доктор медичних наук калічить людей? Що у професора руки з жопи? Спеціаліст великий

П
Петро

Цей Іван котурбач наскільки я памятаю працював в лісовому господарстві, як він заліз в реабілітацію ? Шось не зрозуміло. А шимон не одного покалічив - це факт неоспорімий. Може за роки шось і навчився , не знаю , але якби не дай Бог треба було вертебролога то Шимон би був останнім до кого я б пішов

В
Вася

Знаю професора Шимона - якщо він позитивно оцінив цей винахід, це багато чого говорить.

В
Вячеслав

Іван Іванович знаю Вас давно але винахідництво?"калап долів" як у нас кажуть. Гордитись треба такими ентузіастами, А Сергію порадив би свої пропозиції, бо пише що знає як простіше зробити ,звернутись до Державної служби інтелектуальної власності України і отримати патент.Тоді і ним будемо гордитись!

А
Андрій

Пародія на доску Євмінова

С
Сергей

Стыдно за такое!!!!такая бандура,очевидно же что этопросто или выкачка денег или он от нарцисцизма это сделал!!!проще по типу домкрата сделать,меньше места,денег и проще!!!!что скорее всего уже и существует

Читайте також