Винна культура як новий тренд у 2023 році

28
0

Вихідні — кращий час щоб відпочити та подивитися якийсь захоплюючий фільм, випити келих доброго вина. Варто розуміти, що винна культура являє собою не лише один з видів ресторанного сервісу. винна культура означає глибинні взаємовідносини між вином та людиною, високу гастрономію та історію багатьох країн.

Винна культура навіть добралася до космічного простору, про що ми поговоримо нижче. Що робити, якщо набридли стандартні жанри та сюжети? Рішення є — фільми про вино, що після перегляду дозволять вести діалог з сомельє на рівному.

Виноробство як тренд 2023 року

Хочу рік тільки почався спеціалісти вже почали робити свої прогнози. Буде зростати попит на органічні вина, що містять низький вміст алкоголю. Саме тому стійке виноробство буде одним з найважливіших трендів цього року. Попит на вино буде не меншим, ніж на те, щоб грати на гроші в Віп казино.

Мова йде не лише про стандартні вина, справжніх цінувальників даної культури очікує дивовижний сюрприз — вино з ягід лози, що було вирощено у космосі. Деякі бренди винної індустрії пропонують своїм клієнтам не лише вина з пониженим вмістом спирту, але й зовсім без нього.

Ще один новий тренд виноробства, що буде популярний у цьому році — відмова від звичних нам пляшок на користь пакетів та плоскої тари. Таке рішення було прийнято для зменшення вуглецевого сліду галузі. Експеримент почався ще у тому році, коли французька компанія представила своє рожеве вино у коробці з переробленого пластику. Також скляні пляшки планують змінювати на мішки, запаковані у коробки.

Більш того, як вже зазначалося раніше, у 2023 році справжні цінувальники вина зможуть спробувати справжній напій з ягід лози, що було вирощено у космосі. Дослід було почато ще у 2019 році, коли європейська компанія Space Cargo Unlimited відправила до відкритого космосу 320 живців виноградної лози. Головна мета досліду - перевірка дії мікрогравітації та космічної радіації на рослину. 2 роки тому, у 2021 рослину було повернуто назад на Землю. Після повернення її посадили у Франції, в регіоні Бордо. Після перебування у космосі з нею сталися наступні зміни:

  • підвищується стійкість до високих температур;
  • з'явився імунітет до захворювань;
  • зменшилася потреба у воді.

Цьогоріч експериментальні рослини повинні дати свої перші плоди.

Топ-фільмів про культуру вина

Топовим фільмом про вину культуру вважається “Повернення у Бургундію” режисера Седріка Клапиша, випущений у 2016 році. Головними героями є 3 спадкоємця бургундського винороба, які роздумують що ж їм робити з сімейним маєтком та старими виноградниками. Їх треба повернути колишню славу. Їх виноградниками хоче заволодіти успішний сусід-винороб.

Другий топовий фільм — Шоковий удар. Випущений режисером Рендолом Міллером у 2008 році. Основа фільму — реальна знакова подія — Паризький суд 1976 року. Головна подія фільму — фурор однієї американської виноробної компанії на французькому конкурсі вин. Дегустація готувалася професіоналами цілий рік. Ефект від вина отримав назву “удар пляшкою”.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також