Виноградівська бібліотека поповнилася новими книгами

10
0

Сьогодні Генеральний консул Угорщини в Берегові Іштван Товт побував у Виноградові, де взяв участь в офіційній передачі книг, виграних центральною районною бібліотекою, а також рядом її сільських філій за грантовим проектом «Марої».

 

Програма «Марої» стартувала  у січні минулого року за сприяння Національного культурного фонду Угорщини. Вона скерована на читача і має на меті видавництво та розповсюдження художніх , науково-пізнавальних творів, що мають національну й загальнокультурну цінність, аби угорці, незалежно від того, де вони проживають, мали змогу вільно знайомитись із кращими зразками красного письменства. У рамках даної програми надається відчутна допомога не лише бібліотекам, але й редакціям та видавництвам, які друкують цю літературу.
 
Генерального консула сусідньої країни тепло вітали заступники голови райдержадміністрації Єва Данч, Михайло Русанюк, завідувач відділом культури й туризму Василь Югас, директор центральної районної бібліотеки Катерина Вашкеба. А старшокласники місцевої угорської школи ім. Ж. Перені задля такої зустрічі спеціально підготували поетичну композицію про рідну мову і книжку.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також