Виноградівці цікавляться, що будують на стадіоні "Пластмасовик"

12
1

У відповідь на телефонні дзвінки городян, які просять поінформувати читацький загал про об’єкт, що будується на стадіоні «Пластмасовик» і хвилюються, чи, бува, не стане він наступним довгобудом (поки що зведено тільки фундамент), ми звернулися з проханням надати коментар на цю тему до приватного підприємця з Виноградова Йосипа Дрошковці:

– Задум про будівництво цього об’єкта виник давно. Маю сім’ю, наразі вже дорослих синів. Так-от, коли вони були ще дітьми, то їм не було де проводити свій вільний від навчання час із користю для здоров’я. Тому я й виношував ідею побудувати спортивно-розважальний комплекс для молоді Виноградова. Зі своїх дитячих років пригадую, що дуже багато часу проводив на стадіоні  (був членом футбольної команди ДЮСШ). І пам’ятаю, що спорту в той період приділялася велика увага. А стадіон тоді був чистим, затишним, благоустроєним.

Уже десятиліттями жителі міста звикли, що це – територія спорту, то саме там й доречно пропагувати його. Тому основною метою було побудувати об’єкт спортивного призначення. Спитаєте, чому комплекс називається спортивно-розважальним? Через те, що, гадаю, і в такому приміщення його відвідувачі мають мати можливість випити каву чи сік. А загалом там заплановані тренажерний зал і душові кабінки.

Свого часу я і ще один приватний підприємець – Йосип Баник подали до міської ради пропозицію стосовно цього проекту. Її було розглянуто і більшістю голосів депутатського корпусу прийнято відповідне рішення щодо будівництва об’єкту спортивного призначення. Тому він там і планується, а не просто якийсь бар чи кафе. Зрештою, подібні заклади й недоцільні в тому місці, бо неподалік уже є «Три дуби».

А комплекс (це буде одноповерхова споруда загальною площею близько 300 квадратних метрів, передня стіна – 25х14 м, задня йтиме трохи навскіс) цілком «вписуватиметься» в ландшафт стадіону, і будуватимемо об’єкт, згідно зобов’язань, без зміни цільового призначення. Між іншим, ще до початку будівництва з тієї ділянки ми вивезли три машини сміття.

До слова, у мого колеги Йосипа Баника, з яким спільно реалізуватимемо цей проект, спершу був задум щодо боулінг-клубу. Але його будівництво технологічно дуже складне, до того ж, територія для цього замала (її ми ділимо вдвох). Тренажери там будуть обов’язково, а чи буде тенісний стіл або якесь інше спортивне обладнання – час покаже. Можливо, варто подумати про спортивні секції для дітей, заняття фітнесом для дівчат і жінок.

Зрештою, думаю, в спортивній площині немає конкуренції – важко охопити всіх бажаючих вести здоровий спосіб життя. А спорт, фізична активність і здоров’я – нероздільні. У нашому місті магазинів, кав’ярень і барів – безліч, то чому б не побудувати спортивно-розважальний комплекс? Благо, у Виноградові підприємці завжди знаходять порозуміння з владою, вони – нарівні. 

А щодо нашого проекту, то поступове втілення задуму почалося з 2007 року. Йдеться про всі необхідні процедури та збір дозвільних документів, які згодом пройшли перевірку в Ужгороді, тричі – в Києві. Нині ми маємо все – дозволи, підтвердження, експертизи.

 

Вже більше двох років сплачую орендну плату за землю (щомісячно 1150 гривень). Стільки ж за свою частку платить і Йосип Баник. А з цієї ділянки ще скоро не матимемо користі і віддачі. Тобто, довгобуд – не в наших інтересах, було б краще пришвидшити процес будівництва. Але є умови технологічного процесу, від яких ми залежимо. На моїй ділянці вирубано 5 дерев (4 із них були хворі). Спеціалісти-лісники приїздили з Ужгорода, все знято на відеокамеру. Згідно чинного законодавства, я сплатив 2740 грн. за  лісовідновлення.

Ми з Йосипом спершу й не уявляли, що процедура буде настільки складною і довготривалою. Після викорчування дерев земля була сильно розпушеною. Отож, звівши фундамент, відповідно до технологічних вимог немає можливості продовжувати будівництво. Причому, вирішуємо це не ми, а фахівці-будівельники (укладено договір із підприємством, яке проводить будівельні роботи на теренах Закарпаття). Фірма солідна, спеціалісти досвідчені. Нагляд за будівництвом нашого об’єкту здійснює представник з Ужгорода.

Через загрозу просідання фундаменту, зводити стіни цьогоріч ми не могли. Робитимемо це навесні, як тільки-но погода дозволить і будівельна фірма прийме рішення про продовження робіт. Між іншим, ми з Йосипом будуємо цей комплекс не для себе. Сподіваємося, що в перспективі він принесе користь жителям Виноградова, а ми допоможемо людям зберегти або ж покращити своє здоров’я. Гадаю, це достойніша справа, ніж побудувати бар…

Коментарі

Г
громадянин

ще одна афера

Читайте також