Випускниця ЗакДУ взяла участь у Всеукраїнській школі аспірантів

2
0

Випускники Закарпатського державного університету завжди популярні як на сучасному ринку праці, так і в науці.

Зокрема, цьогорічну випускницю магістратури факультету міжнародних відносин ЗакДУ Руслану Кривенкову було запрошено Республіканським вищим навчальним закладом «Кримський гуманітарний університет» взяти участь у Всеукраїнській літній школі аспірантів-2011.

Навчання в цій школі аспірантів проводиться вже втретє за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Академії педагогічних наук України, Міністерства освіти і науки АР Крим, Університету менеджменту освіти України та Республіканського вищого навчального закладу «Кримський гуманітарний університет» (м. Ялта), на базі останнього власне і відбувалися заняття протягом 20-25 червня 2011 р.

Про враження від чергової поїздки Руслана розповіла по приїзді: «Мені дуже приємно, що після перемоги цього року на Всеукраїнському конкурсі наукових досліджень «Спудейські есеї», ініційованому Міжнародним благодійним Фондом «Україна 3000», оргкомітет Кримського гуманітарного університету (представники якого були присутні на Заключній конференції цього конкурсу) запросив мене взяти участь у Всеукраїнській літній школі аспірантів-2011.

Особливо вдячна керівництву нашого Закарпатського державного університету за надану можливість поїхати у АР Крим, щоб пройти навчання у цій школі аспірантів і там представити наш університет.

Дуже рада, що за всі роки мого навчання на факультеті міжнародних відносин ЗакДУ, беручи участь у різноманітних конкурсах, олімпіадах та конференціях, мені вдавалось достойно представляти рідний університет і при цьому побувати як за кордоном (ЗакДУ двічі на рік проводить Міжнародні науково-практичні конференції в Словаччині та в Угорщині), так і в різних куточках України. А от в Крим я завжди хотіла поїхати, щоб на власні очі побачити цю автономну республіку нашої держави, її населення, природу і звичайно море, яке в Ялті, де знаходиться Кримський гуманітарний університет, є особливо привабливим не тільки для українських туристів, а й для іноземних.

Під час навчання у Всеукраїнській літній школі аспірантів вдалось поєднати корисне з приємним, тобто і отримати важливі знання щодо проведення наукового дослідження, і дізнатись певні «наукові таємниці» успіху визначних академіків України (наприклад, доктора педагогічних наук проф. Семиченко В.А., під керівництвом якої вже 40 аспірантів написали і захистили свої докторські та кандидатські дисертації), і приємно відпочити на прекрасних пляжах Кримського узбережжя.

Хотілось би відзначити величезну роботу оргкомітету Кримського гуманітарного університету, який не тільки зумів чудово організувати і провести з участю видатних академіків України дану Всеукраїнську літню школу аспірантів, а й надав можливість всім учасникам навчання опублікувати власні наукові статті у фаховому збірнику «Проблеми сучасної освіти», затвердженого ВАКом України.

Щодо самого навчання у Всеукраїнській літній школі аспірантів, то воно складалось з різноманітних лекцій, практичних занять, тренінгів і секційних занять, присвячених організації та методології наукового дослідження. Особливо хотілось би відзначити те, що секційні заняття були організовані як для педагогів і психологів, яких була найбільша кількість, так і для порівняно маленьких груп економістів та істориків. Зокрема, я відвідала секцію для істориків, адже після закінчення магістратури мого факультету міжнародних відносин маю намір поступити в аспірантуру нашого університету зі спеціальності «Всесвітня історія», щоб мати можливість й надалі достойно представляти Закарпатський державний університет в Україні та за кордоном. Секційне заняття з історії проводила доктор історичних наук проф. Ігнатенко М.М., яка, не дивлячись на свій молодий вік (тільки 36 років), вже успішно захистила докторську дисертацію і тому могла детально розповісти про всі етапи написання і захисту як кандидатської, так докторської дисертацій.

Одне із занять у Всеукраїнській літній школі аспірантів провів сам ректор Кримського гуманітарного університету, доктор педагогічних наук проф. Глузман О.В., під керівництвом якого вже захистилось 27 аспірантів. Він ознайомив нас з основними помилками при написанні і захисті дисертацій, які є у більшості аспірантів, і вказав нам шляхи виправлення цих помилок.

Загалом всі заняття у Всеукраїнській літній школі аспірантів були особливо цікавими і важливими для аспірантів та вступників до аспірантури, яких приїхало на навчання в Ялту понад 200 осіб не тільки з України, а й навіть з Іраку та Монголії, чим дійсно підтверджується високий статус школи аспірантів у Криму.

Після завершення 5-денних занять ми отримали Сертифікати про проходження навчання у Всеукраїнській літній школі аспірантів-2011, а найголовніше – безцінні знання, що були нам передані одними з найкращих науковців України і які, надіюсь, ми зможемо використати в майбутньому. Крім цього, особливо вдячна керівництву Кримського гуманітарного університету за те, що зумів зібрати аж 200 учасників з усієї України та з-за кордону, з якими я мала можливість познайомитись, перейняти їхній досвід навчання в аспірантурі (оскільки я була найменшою за віком учасницею школи аспірантів), а також виступити від імені всіх аспірантів на Заключній конференції і подякувати за цей період навчання у Всеукраїнській літній школі аспірантів-2011.

Щиро бажаю аспірантам і випускникам нашого університету у наступному році взяти участь у Школі аспірантів та отримати стільки нових знань і позитивних вражень, скільки було в усіх учасників цього року».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також