Виразка шлунку: причини, симптоми, лікування

4
0

Виразка шлунку є серйозним захворюванням, яке може виникнути з різних причин і супроводжується досить неприємними симптомами. Хвороба впливає на слизову оболонку шлунку і може призвести до болючих відчуттів та ускладнень, які відтак вимагають невідкладного лікування.

Саме тому важливо одразу звертатися до лікаря, адже тільки фахівець може якнайточніше діагностувати виразку шлунку та обрати найбільш підхожий метод лікування, цілком ймовірно, з використанням препарату Нольпаза https://likie.ua/tradename/nolpaza, який, як правило, призначають в таких випадках.

В той же час не зайвим буде дізнатися, з яких причин виникає виразка шлунку та які при цьому появляються симптоми.

Основні причини виразки шлунку

Однією з основних причин виникнення виразки шлунку є бактерія Helicobacter pylori. Вона може пошкоджувати слизову оболонку шлунку та призводити до виникнення виразок. Іншими доволі частими факторами, які можуть сприяти виникненню виразки, є:

  • Вживання надмірно гострої або кислої їжі,
  • Регулярне вживання алкоголю у великих кількостях,
  • Куріння упродовж тривалого часу,
  • Регулярні стресові ситуації тощо.

Крім того, виразка шлунку може виникати через генетичну схильність чи хронічні шлункові патології.

Симптоми виразкової хвороби шлунку

Ознаки появи виразки шлунку можуть включати біль у верхній частині живота, втрату апетиту, нудоту, рвоту та вираженість симптомів після прийому їжі. У разі виявлення подібних симптомів важливо звернутися до лікаря для діагностики та подальшого лікування. Не варто намагатися усунути проблему самостійно, позаяк наслідки самолікування можуть бути вкрай негативними.

Лікування виразки шлунку

Лікування виразки шлунку зазвичай включає кілька аспектів, спрямованих на зняття симптомів та, власне, лікування самої виразки. Лікар може призначити антибіотики для боротьби з інфекцією Helicobacter pylori.

Водночас, за необхідності, медик також може призначити препарати для зменшення кислотності шлунку та прискорення процесу загоєння виразок. В окремих випадках призначається оперативна хірургія.

Разом з тим пацієнту призначають спеціальну дієту, з раціону виключають гостру та кислу їжу, алкоголь, каву, натомість додають відварені овочі, рибу, нежирне м'ясо (приготовлене на парі), молоко, сир та ін.

Висновок

Виразка шлунку - це серйозне захворювання, яке потребує негайної уваги та лікування. Розуміння причин виникнення виразки, вчасна діагностика та належне лікування є важливими етапами для подолання цієї проблеми.

Важливо пильнувати своє здоров'я, дотримуватися рекомендацій лікаря та уникати факторів ризику для попередження виникнення виразки шлунку.

Лише комплексний підхід до лікування та дотримання рекомендацій лікаря допоможе пацієнтам швидше відновитися та повернутися до повноцінного життя.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також