Виробництво шпону

23
0

запрацювало у Сваляві

На базі колишнього цеху залізобетонних виробів збанкрутілого заводу "Буддеталь" започаткувало свою діяльність товариство з обмеженою відповідальністю "Алеф", яке займається виробництвом шпона.

Проведено реконструкцію приміщень. За рахунок інвестицій придбано і нові технології: лущильний верстат, високоефективну сушарку італійського виробництва та ножиці для обрізування шпона. Не мали проблем з кваліфікованими деревообробниками, позаяк значна кількість прийнятих свого часу працювала на лісокомбінаті.

З початку виробничої діяльності "Алефа" минув рік. Скінчився період становлення колективу; люди знаються на технології, нарощують потужності. Тепер тут працюють сорок двоє чоловік, в середньому заробляють понад 530 гривень в місяць.

Виробництво сповна забезпечене сировиною, оскільки на лущений шпон іде виключно місцева деревина — бук. Обсяги виробленого солідні.

Продукція "Алефа" користується великим попитом на спеціалізованих деревообробних підприємствах, здобуває дедалі ширший ринок збуту. Тепер її відвантажують не лише по Україні, але й в Іспанію та Сполучені Штати Америки.

На досягнутому тут не зупиняються. Цього року намічають ввести в дію другу чергу виробничого процесу — встановлення преса для випуску фанери. Дана технологія завершить повний цикл виготовлення кінцевої продукції переробки, що позитивно позначиться на збільшенні грошових надходжень, а отже, на економіці товариства.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також